• İstanbul7 °C
  • Ankara2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİ ŞİFA TERMAL TESİSLERİ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK
26 Kasım 2022 Cumartesi 10:43

SEYDİ ŞİFA TERMAL TESİSLERİ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

 

Seydi Şifa Termal Tesisleri, Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi ile kendi elektriğini kendi üreterek büyük bir tasarruf sağlayacak

Seydişehir Belediyesi Seydi Şifa Termal Tesislerinin hizmet binasının çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirilmeye başlandı.

 

Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi, Bahçelievler Mahallesi’nde yer alan Seydi Şifa Tesislerinin hizmet binalarının çatılarına yerleştirilecek güneş panelleriyle elektik enerjisine dönüştürülecek.

 

Kendi elektrik ihtiyacını GES Projesi ile karşılayacak olan Termal Tesisler 446 KW elektrik üretecek ve yılda 2 Milyon 400 TL’ lik ciddi bir tasarruf sağlayacak.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi’nin kurulduğu Seydi Şifa termal Tesislerinden incelemelerde bulundu.

Güneş enerjisi panelleri sistemiyle çok ciddi yatırımlar elde edeceklerini söyleyen Başkan Tutal, “Seydi Şifa TermalTesislerimizin elektrik ihtiyacını kendimiz karşılayarak büyük tasarruf elde edeceğiz. Bu bizim için ilk deneyimleme olacak. Buradan yıllık 2 Milyon 400 TL’lik elektrik üretmiş olacağız. Bu anlamda ciddi bir enerji tasarrufu sağlamış olacağız. Seydi Şifa termal Tesislerimizin üzerine kurulmuş olan GES ile 446 KW elektrik üretecek ve yılda 2 Milyon 400 TL’ lik ciddi bir tasarruf elde etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim