• İstanbul19 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR ARAŞTIRMALARI KİTAPLAŞTI
15 Mart 2024 Cuma 09:10

SEYDİŞEHİR ARAŞTIRMALARI KİTAPLAŞTI

 

Tarihçi Yazar Ercan Arslan’ın şehrimizle ilgili yazdığı araştırma makaleleri “Konya Tarihinde SEYDİŞEHİR ARAŞTIRMALARI” adıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlandı. Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Ercan Arslan şunları ifade etti:

“Seydişehir kenti kadim zamanlardan bugüne bünyesinde barındırdığı doğal ve kültürel mirası ile Konya’mızın güzide ilçelerinden birisidir. Böylesine sosyokültürel derinliği olan bir kentin sokaklarında yürüdüğümüzde rastladığımız her bir obje bize bir hikâye anlatmak istermişçesine sesleniyordu. Elbette bu duruma kayıtsız kalmamız düşünülemezdi. Seydişehir’in bilişim çağı kuşaklarına, olayları ve gelişmeleri tarihçi gözüyle yorumlayarak, onlara değerlendirmelerinde objektif bakış açısı kazandırmak maksadıyla, bu yörenin sosyal tarih araştırmalarına yönelmek şahsım için vazgeçilmez olmuştur. Malazgirt’ten vatana Oğuz Türklerinin nakış nakış işlediği kültür coğrafyası Anadolu’muzun en güzel desenlerinden birisi de Seydişehir’dir. Kent Tarihleri üzerine çalışmaların yoğunlaştığı günümüzde, bu çalışma farklı konu başlıklarıyla Seydişehir ile bir şekilde bağı olan her yurttaşın ilgiyle sayfalarını çevireceği bir eser olarak sunulmuştur.

Kaynak kişilerden duyup dinlediğimiz her bir öykü, bizi arşivleri taramaya, belgelere ulaşmaya yöneltti. Oradan ulaştığımız verileri sahada, yerinde teşhis ederek sonuca gittik. Böylece Seydişehir ve Konya basınındaki sütunlarda kendisine yer bulan makalelerimiz ardı ardına sıralandı. Elinizdeki bu araştırma böyle bir çabanın ürünü olarak bir kitap haline geldi. Bu araştırmalar Seydişehir’in bulgulandırılmış en uzak geçmişinden bugünlere farklı konu başlıklarından, ilginç hadiselerden, biyografilerden geniş bir yelpazede bilgi kümelerini içermektedir. Bu çalışma kentin kronolojik bir tarihini ortaya koyma iddiasında değildir. Ancak yaşanmış sürecin belli noktalarına ışık tutarak, geçmişle bugün arasındaki zincirin halkalarını tamamlama teşebbüsü olarak kabul edilebilir. Böylece özelde Seydişehir Yerel Tarihine, genelde ise Konya Tarihine önemli bir katkı sunulmuş olacaktır. Bu çalışmanın Cumhuriyetimizin ilanının yüzüncü yılına rastgelmesi de bizim için mutluluk vesilesi olmuştur.

Bu yoğun çalışma süreci içerisinde gösterdiği anlayışla her türlü zorluğu birlikte paylaştığımız Sevgili eşim Betül ile biricik oğlum Çağatay’a, Konya Büyükşehir Belediyesi Yayınlar Şube Müdürü Şair yazar Vural Kaya’ya, alan araştırmalarımızdaki yardımseverlikleriyle kadirşinas Seydişehirlilere, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Saygıdeğer Uğur İbrahim ALTAY Bey’e en derin sevgi, saygı ve şükran duygularımı sunar, kendilerine sonsuz teşekkürler ederim” dedi.

Tarihçi Arslan, Seydişehirli kitapsever ve okurlarıyla ileri bir tarihte yapılacak imza gününde bir araya gelmeyi düşündüklerini ifade etti. Seydişehir Araştırmaları kitabına Konya Kültür A.Ş. kitap satış bürolarından ve https://www.konyakultur.com/ sayfasından da dijital olarak ulaşmak mümkün olacaktır.

Bu haber toplam 210 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim