• İstanbul14 °C
  • Ankara14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR ASIM CENGİZ YAŞLI BAKIM VE REFAKATÇİ EVİNİN TEMELİ ATILDI
18 Haziran 2021 Cuma 14:29

SEYDİŞEHİR ASIM CENGİZ YAŞLI BAKIM VE REFAKATÇİ EVİNİN TEMELİ ATILDI

 

Seydişehir Belediyesi tarafından arsa tahsisi gerçekleştirilen, yapımı Cengiz Holding tarafından üstlenilen Asım Cengiz Yaşlı Bakım ve Refakatçi Evi projesinin temelleri düzenlenen törenle atıldı.

 

Asım Cengiz Yaşlı Bakım ve Refakatçi Evi Temel Atma törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Cengiz, İlçe Protokol Üyeleri, STK Başkanları, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Muhtarlar, basın mensupları ve davetliler katıldı.

 

Anabağlar Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde mülkiyeti Seydişehir Belediyesi’ne ait taşınmaz üzerine Cengiz Ailesi tarafından 4 bin 900 m² kapalı alan üzerine inşa edilecek olan Yaşlı Bakım ve Refakatçi Evinin bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

 

Toplamda 10 Bin 156 m² alan üzerinde, 4 Bin 900 m² kapalı alan olacak şekilde bodrum, zemin kat ve üzeri 3 kat olmak üzere 5 kat olarak planlanan Yaşlı Bakım ve Refakatçi Evinde 50 m²’lik 36 oda, Doktor Odaları, Sosyal aktivite alanları, Dinlenme Salonları, Kafeterya, Restoran, TV Odaları, Hobi Salonları ve bahçesi bulunacak.

 

Bir toplumun, bir milletin medeni olmasının temel esaslarından birisi kendi öksüzünü, yetimini, garip, gurebasını ve yaşlısını koruyup gözetip, gözetmesidir. Milli değerlerimizden aldığımız ilhamla biz yaşlılarımıza öf bile dememe ilkesine göre hareket ediyoruz. Bu misyonla ilçemiz 65 bin nüfustan ibaret olan bir ilçe değil, komşu ilçelerimizle ticari ve sosyal ilişkilerini arttırarak devam ettiren merkezi bir ilçedir. Ayrıca Ankara-Antalya devlet yolu ilçemizin sınırlarından geçtiğinden dolayı ciddi anlamda kazalar olmaktadır. İlçe nüfusumuzun % 14’ü yaşlı statüsünde olmakla beraber, 13 bin vatandaşımız 60 yaş üzerindedir. Bunun yanında 2019 ve 2020 yıllarında bölge hastanesi olarak değerlendirdiğimiz ilçe devlet hastanemize 670 bin vatandaşımız tedavi amaçlı başvurmuş ve 18 bin vatandaşımız da hastanemize yatışı gerçekleşmiştir. Bu rakamlar çerçevesinde böyle bir projenin ilçemiz için önemli bir ihtiyaç olduğunu biliyorduk. Seçim beyannamemize de yaşlı bakım evi ve hasta refakatçi evimizi yapacağımızı taahhüt etmiştik. Alt yapıyı hazırlayarak bu projemizi Cengiz Holding yönetim kurulu üyelerimizle paylaştık. Cengiz Holding yönetim kurulu üyesi Ekrem Bey projemize hemen başlama kararı aldı ve bugün bölgemiz için büyük öneme sahip olan bu projemizin temelini atıyoruz. Ben ilçemiz adına kazandırılan hizmetlerden dolayı Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz Beye, Ekrem, Asım ve Şaban Cengiz Beyler nezdinde Cengiz ailesine, bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmayan Konya Valimiz Vahdettin Özkan’a, Milletvekilimiz Ahmet Sorgun’a ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Cengiz Holding adına konuşma gerçekleştiren Cengiz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Cengiz, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “Cengiz Holding olarak tüm Türkiye’de projeler gerçekleştiriyor, sanayi yatırımlarımızla ekonomiye katkı sağlıyoruz. Bunu milletimizden aldığımız güçle yapıyoruz. Bu nedenle Türkiye’de ihtiyaç duyulan her alanda milletimizin, kamu kurumlarımızın ve yöneticilerimizin yanında olmak boynumuzun borcudur. Seydişehir’de Belediye Başkanımızla iş birliği içinde bu projenin temelini attığımız için çok mutluyuz. Tüm hayatları boyunca bu ülke için çalışmış, bu ülkeye değer katmış yaşlılarımıza minnet duyuyoruz. Bu proje bu açıdan bizim için çok değerli ve çok anlamlıdır. Tamamlandığında ihtiyaç sahibi yaşlılarımız için sıcak bir yuva olacak bu bakım evinde, umarım yaşamlarını mutlu geçirir, şifa bulurlar. En kısa sürede tamamlamayı hedeflediğimiz bu projemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfusun arttığını belirten Kaymakam Aydın Erdoğan, “büyüklerimizin problemlerine ve beklentilerine yönelik çalışmaların yapılması sosyal devlet anlayışının bir parçasıdır. Yaşlılarımız canlı tarihimiz, hafızamızdır. Yaşlılarımıza sahip çıkmak insanlık görevimiz ayrıca geleceğimize sahip çıkmaktır. Bizler hem devlet hem millet olarak adet, gelenek, görenek ve inancımız gereği büyüklerimize sahip çıkma çabası ve gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda ilçemizde de Belediyemiz ve hayırsever işadamlarımız ile birlikte yaşlılarımıza sahip çıkma vazifesini gerçekleştirmek adına bu tesisi ilçemize kazandırıyoruz. Bu tesisimizin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Belediye Başkanımıza ve Cengiz Holding ailesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Hayırlı bir hizmet için bir araya geldiklerini ifade eden Konya Milletvekili Ahmet Sorgun; “Ben ne zaman Seydişehir’e gelsem Cengiz Holding’in hayırlı bir hizmetine şahitlik ediyorum. Buraya çok güzel hizmetleri oldu ve kendilerine bu vesileyle teşekkür ediyorum. Birliğimiz ve beraberliğimiz devam ettiği sürece hayırsever ve STK’larımızla birlikte devlet, millet kaynaşması devam ettiği müddetçe kimse bizim sırtımızı yere getiremeyecektir. Bizim birliğimiz ve beraberliğimiz her şeyden önemlidir. Bu güzel hizmette emeği geçen Belediye Başkanımızı ve Cengiz Holding ailesini tebrik ediyor, bu hizmetin Seydişehir’imize ve bölge ilçelerimize hayırlı uğurlu olmasının temenni ediyorum” dedi.

 

Değerlerimizi koruyarak yaşlılarımıza hürmeti devam ettirmenin çok anlamlı ve önemli olduğunu belirten Konya Valisi Vahdettin Özkan “Belediyemiz ve hayırseverimizin bu tür yapmış olduğu bu çalışma insanlarımızın takdirine şayan olmuştur. İnsanlarımızın hem kırsal ve hem merkezde yaşayan yaşlılarımızın yaşam kalitesini artıracak sosyal projeleri artırmak bir anlamda kamusal alt yapı hizmetlerinin önemli bir noktaya geldiğinin göstergesidir. Bu nedenle Seydişehir çok önemli bir konuma sahiptir. Dağ, yayla ve diğer alternatif turizm alanları ile istikbal vaat eden bir ilçemizdir. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Belediye Başkanımız ve Cengiz Holding Ailesine teşekkür ediyor, Seydişehir’e hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların akabinde ilçe Müftüsü Adem Bebek’in duaları eşliğinde Asım Cengiz Yaşlı Bakım ve Refakatçi evinin temelleri birlik ve beraberlik içerisinde atıldı.

yasli-bakim-evi-temel-1.jpg

Bu haber toplam 1395 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim