• İstanbul13 °C
  • Ankara12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehir Belediyesi, Otoparklarda Paralı Uygulamayı Yeniden Başlatıyor.
11 Ağustos 2018 Cumartesi 14:25

Seydişehir Belediyesi, Otoparklarda Paralı Uygulamayı Yeniden Başlatıyor.

Seydişehir İlçe Belediyesi şehir merkezinde caddelerin kenarına gelişi güzel araç parklarının önüne geçmek ve trafiğin rahatlatılması amacıyla KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UKOME kararı ile ücretli yol kenarı otopark uygulaması yeniden hayata geçiyor.

 

Başkan Tutal, uygulamanın önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini kaydetti.

 

Seydişehir'de otopark ve trafik konusunda yaşanan sıkıntıların önüne geçmek için UKOME kararı ile böyle bir çalışmanın başlatıldığını kaydeden Başkan Tutal, Seydişehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan çalışmanın UKOME kararı ile deavm edeceğini belirtti.

Tarifeler Meclis kararıyla belirlendi

 

Seydişehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı kararı ile başlayacak olan Eski Jandarma Kavşağından başlayıp , Atatürk Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Eski Garaj Kavşağı ve Sadi Irmak Caddesini kapsayan ana caddelerde ; araçlar için uygulanacak fiyat tarifesini, şu şekilde belirledi:

Yol boyu otoparklar fiyat tarifesi:

 

0-15 dakika arası: Ücretsiz

15 dakika -1 saat arası: 1,50 TL

1 saat - 2 saat arası: 3,00 TL

2 saat - 3 saat arası: 4,50 TL

3 saat - 4 saat arası : 6,00 TL

4 Saatten sonraki her bir saat için :1,00 TL ek ücretlendirme yapılacak.

 

Son yıllarda artan trafik yoğunluğu nedeniyle Seydişehir’de yıllardır otopark sorununun yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gelişi güzel otopark sorununu çözmek ve ana arterler başta olmak üzere yol güzergahlarında trafiği rahatlatmak için böyle bir uygulamayı yeniden hayata geçirdiklerini kaydetti.

 

Başkan Tutal, “Vatandaşlarımız ve esnaflarımızdan gelen talepler doğrultusunda ücretli otopark uygulamasını yeniden hayata geçirdik. Uygulamamız belirlenen güzergahta devam edecek. Uygulamadaki amacımız gelir elde etmek değil, mevcut olan trafik yoğunluğu en aza indirerek, trafik karmaşasının önüne geçmek. Ana caddelerimizde araç yoğunluğu nedeni ile yayalar bile yürümekte zorlanıyordu. Uygulamamızda bizlere destek verecek olan vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza, sürücülerimize şimdiden teşekkür ediyor uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Bu haber toplam 939 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim