• İstanbul12 °C
  • Ankara14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ PAZARYERİNDE MASKE VE ELDİVEN DAĞITTI
04 Nisan 2020 Cumartesi 10:59

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ PAZARYERİNDE MASKE VE ELDİVEN DAĞITTI

Seydişehir Belediyesi koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine yönelik başlatılan hijyen çalışmaları kapsamında dezenfektan yerleştirdiği Pazar alanlarında eldiven ve maske dağıtımı yaptı.

 

Korona virüs ile mücadelede denetimlerini sıklaştıran Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, pazarda maske ve eldiven dağıtımına yaparak vatandaşlara salgın hastalık konusunda uyarılarda bulundu. Pazar girişinde vatandaşların ateş ölçer ile ateşini kontrol etti.

 

Pazar yerinin giriş ve çıkışına konulan dezenfektanların kullanımı ile ilgili vatandaşlara yardımcı olan ekipler, 3 metre olarak belirlenen tezgah aralıklarını kontrol etti.

 

Seydişehir Belediyesi olarak gerekli önlemleri aldıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, virüsün yayılmasının hijyen, temizlik ve fiziki mesafenin koruyarak önlenebileceğini kaydetti.

 

Başkan Tutal, ayrıca salgına karşı ilçe genelinde başlattığı hijyen çalışmalarını sürdürdüklerini halkın kişisel hijyenini sağlamak için de pazar yerlerinin girişlerine el dezenfektan aparatı konulduğunu belirtti.

 

Koronavirüs salgının yayılmasını önlemek amacıyla her türlü önlemi artırdıklarını kaydeden Başkan Tutal; hemşehrilerimiz zorunlu olmadıkça evden çıkmamalı. Çıkmak zorunda olanlar ise fiziki mesafeyi koruyarak hijyen kurallarına en ince ayrıntısına dikkat ederek çıkmalılar. Vatandaşlarımızın huzurlu ve rahat bir şekilde alış veriş yapabilmeleri için Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz denetimlerini sıklaştırdı.Ekiplerimiz pazar girişinde vatandaşların ateş ölçümünü, yaparak maske dağıttı. Pazara alışverişe gelen 65 yaş üzeri vatandaşlar ise uyarılıp evlerine gönderildi. Yayınlanan genelge gereği 3 metre olarak belirlenen tezgah aralıklarımızı kontrol ettik. Bu tedbirlere ilave olarak alışveriş için gelen vatandaşlarımıza pazar girişinde maske ve eldiven dağıtımına da başladık. Giriş ve çıkış noktalarına konulan dezenfaktanlarla vatandaşlarımıza hijyen noktasında yardımcı oluyoruz. Pazar içinde sürekli anonslarla virüse karşı hem vatandaşlarımız, hem pazarcı esnafımız uyarılıyor.Tedbiri elden bırakmayacağız. “şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 887 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim