• İstanbul16 °C
  • Ankara19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ YOLLARIN STANDARDINI YÜKSELTİYOR
07 Eylül 2020 Pazartesi 08:48

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ YOLLARIN STANDARDINI YÜKSELTİYOR

 

Seydişehir Belediyesi, 2014 Büyükşehir Yasasından sonra soğuk ve sıcak asfalt seriminde büyük ivme yakalayıp 16 merkez ve 39 kırsal mahallede 2020 yılı itibariyle 350 bin m² sıcak ve soğuk asfalt serimi gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attı.

 

Soğuk ve sıcak asfalt seriminde asfalt sezonu tamamlanana kadar hedeflerinin 700 bin m² olduğunu vurgulayan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’de hizmet alamayan tek bir mahalle, cadde ve sokağın kalmayacağını belirtti.

 

2014 yılında büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte sorumluluk alanlarının arttığını, yasa ile birlikte mahalle sayısının 16’dan 55’e yükseldiğini de dile getiren Başkan Tutal, “2014 yılından itibaren yürürlüğe giren büyükşehir yasasıyla birlikte artan sorumluluk alanlarımızda yoğun ve verimli çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Mahallelerimizde sıcak ve soğuk asfalt uygulamalarının yanı sıra, kilitli parke taşı çalışmalarıyla birlikte mahallelerimizin ihtiyaçlarını en aza indirdik.

 

Özellikle geçtiğimiz yıllarda Seydişehir’imizin merkezinde asfaltsız yol kalmayacak diyerek verdiğimiz söz neticesinde çalışmalarımızı başlatarak ilçe merkezimizde sıcak asfalt olmayan yol bırakmadık. Bu sezon da geçtiğimiz sezonlardan farklı olarak çok daha verimli bir sezon geçiriyoruz. Yaz sezonu boyunca 55 mahallemizin tamamında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde sıcak ve soğuk asfalt serimin de ilçemiz rekorunu kırarak 350 bin M² asfalt serimi gerçekleştirdik. Gelecek yıllarda da bu sayıyı arttırarak ilçemizde hizmet alamayan tek bir mahalle, cadde ve sokak bırakmayacağız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en aza indirerek daha kullanışlı ve daha konforlu yolları ilçe sakinlerimize sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kilitli parke taşı çalışmalarında da önemli mesafeler aldıklarını söyleyen Başkan Tutal, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “Sıcak ve soğuk asfalt çalışmalarımızın yanında ilçemiz genelinde kilitli parke taşı çalışmalarımızı da aralıksız sürdürmeye devam ediyoruz. Özellikle kırsal mahallelerimizde yoğun bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalarla mahallelerimizin birçok yolunu yazın tozlu, kışın çamurlu olmaktan kurtardık. 2014 yılından bu yana ilçemiz genelinde 1 milyon 295 bin adet kilitli parke taşı döşemesi gerçekleştirerek bu çalışmalarımızda da önemli mesafeler aldık. Gelecek sezonlarda da bu çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 804 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim