• İstanbul9 °C
  • Ankara1 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN "BARIŞ PINARI HAREKATI"NA DESTEK AÇIKLAMASI
19 Ekim 2019 Cumartesi 10:22

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN "BARIŞ PINARI HAREKATI"NA DESTEK AÇIKLAMASI

Seydişehir Belediye Meclisi, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal başkanlığında Barış Pınarı Harekâtına destek vermek amacıyla olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Seydişehir Belediye Meclisi, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtına destek açıklamasında bulundu. Olağanüstü toplantı Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ve Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal başkanlığında gerçekleşen toplantıda Başkan Tutal, Seydişehir olarak Barış Pınarı Harekâtında görev yapan Mehmetçiklerin yanında olduklarının mesajını verdi.

Harekâtta şehit olan askerlere başsağlığı dileyerek açıklamasına başlayan Başkan Tutal ; Seydişehir Belediye Meclisimizin “Barış Pınarı Harekatı” ile ilgili açıklamasını paylaşmak için buradayız.

"Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştı.

Milli Savunma Bakanlığımız, Barış Pınarı Harekatının 8.gününde etkisiz hale getirilen PKK/PYD-YPG'li terörist sayısının 611 olduğunu bildirdi.

Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun, ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Suriye Milli Ordusu’yla birlikte, Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı bu harekat, bölgemize barış ve huzuru getirmek, ülkemizin güney sınırında oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek maksadıyla yapılmaktadır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı bir biçimde gerçekleştirilen harekat, bir yandan terörist saldırıların bertaraf edilmesi, diğer yandan güvenli bir bölge sağlanmasıyla, Suriyeli sığınmacıların yurtlarına dönmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları kapsamında, meşru müdafaa hakkımız çerçevesinde yürütülen bu harekatı desteklediğimizi belirtmek istiyoruz.

Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan, bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere, tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağına inanıyoruz.

Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi, Barış Pınarı Harekatında da yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.

Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkının ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir.

Seydişehir Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Bu bağlamda her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak, bir ve beraber olduğumuzu dosta ve düşmana bu vesileyle gösteriyoruz. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır.

 

Ayrıca harekatta ebedî âleme göç eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise şifa diliyorum. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, kahraman askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.

Seydişehir'imiz her zaman vatanının, milletinin, devletinin ve kahraman Mehmetçiğinin yanındadır. Ne zaman üzerimize bir vazife düşse her zaman göreve hazırız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin"

Bu haber toplam 824 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim