• İstanbul18 °C
  • Ankara16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN LARVA İLE MÜCADELE
25 Mart 2023 Cumartesi 09:14

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN LARVA İLE MÜCADELE

 

Seydişehir Belediyesi ekipleri vatandaşların yaz aylarını rahat bir şekilde geçirmesini sağlamak amacı ile larva ile mücadele çalışmalarına başladı.

 

Seydişehir Belediyesi ekipleri, merkez ve kırsal mahallelerde sinek ve haşereyle mücadelede larva döneminde yoğunlaştırdığı çalışmalarla zararlı canlıların üremesinin önüne geçiyor.

 

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde gitmesi ve bahar havası yaşandığını bu nedenle ilaçlama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Belediye çöplüğü başta olmak üzere dere kenarları, sazlık alanlar ve su birikintisi olan bölgelerde sinek, sivrisinek ve larva ile mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade etti.

 

Larva üremesinin engellenmesi için ilaçlama çalışmalarının büyük önem taşıdığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal,” Ekiplerimiz başta çöp depolama alanımız olmak üzere, haşere ve sineklerin yaşam alanı olan rögarlar, çöp konteynırları, su birikintileri, sazlık alanlar ile yeşil alanlar da ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor" dedi

Hijyen ve temizliği sağlamak için ekiplerin aralıksız çalıştıklarını belirten Başkan Tutal; "Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan biride larva ilaçlamasıdır. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile sivrisinek ve haşerelere karşı halk sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve birçok bulaşıcı hastalığı kontrol altına almak amacıyla hizmet vermeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığına ve huzuruna önem veriyoruz. Oluşabilecek sorunlara karşı gerekli önlemleri alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Seydişehir merkez ve kırsal mahallerinde periyodik olarak ilaçlama çalışmalarının yapıldığını belirten Başkan Tutal, ”sinek, larva ve haşere ile mücadelede maliyet, ekipman, ve uygulama şekli, kullanılan ilaçların insana ve çevreye zarar vermeyecek nitelikte olmasına dikkat ediyoruz. Seydişehir merkez ve bağlı mahallerinde bulunan gölet, bataklık, dere, su birikintileri, su kanalları gibi haşere üreme alanlarının bulunduğu yerlerde periyodik olarak larva ile mücadele çalışması yapılmaktadır. İlaçlama işlemlerimiz tamamen biyolojik ilaçlarla yapılarak sivrisinek üremesinin önüne geçilmektedir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve huzuruna önem veriyoruz. Oluşabilecek haşere sorunlarına karşı gerekli önlemleri alıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim