• İstanbul21 °C
  • Ankara25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ’NE "SIFIR ATIK BELGESİ"
15 Mayıs 2020 Cuma 09:19

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ’NE "SIFIR ATIK BELGESİ"

Seydişehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi' faaliyetlerini sürdüren Seydişehir Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Belgesi verildi.

 

Seydişehir Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında atıkların kaynağında ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması ve atıkların oluşumunun azaltılması adına ilçe genelinde yaptığı çalışmalar sonucunda Konya ilçeleri arasında ikinci ilçe oldu.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen sıfır atık belgesi, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumlarının engellenmesi veya aza indirgenmesi, atıkların kaynağından ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan sorumlulukları başarı ile yerine getiren özel ve kamu kurumlarına veriliyor.

 

Seydişehir Belediyesi tarafından yürütülen Sıfır Atık çalışmaları kapsamında projeye büyük önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Konya ilçeleri arasında belgeyi alan ikinci ilçe olmak gurur verici. İlk etapta öğrencilerimize okullarında eğitim seminerleri düzenledik. Ana arterlerimizde bulunan bölgelerimize atıkları ayrıştırdığımız kumbaralar koyduk. Ayrıca ekiplerimiz sıfır atık konusunda ilçe genelinde de yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Belediye Hizmet binamızın önünde bulunan Milli İrade Meydanımıza Kağıt, plastik, metal, cam olmak üzere toplamda 4 farklı türde atık toplanacak.Geçici Sıfır Atık kumbaraları yerleştirdik. Ben bu çalışmalar kapsamında çalışma arkadaşlarıma ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Gelecek nesillere temiz ve güzel bir dünya emanet etmek adına örnek çalışmalar yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Bu tür çalışmaların yanı sıra ilçemizdeki okullar, kamu, kurum ve kuruluşlar ile hizmet binalarımıza yerleştirdiğimiz geri dönüşüm kutuları, atıkların toplanması, öğrencilere ve çalışanlarımıza yönelik eğitim programlarımızla Bakanlığımızın talimatlarını aynen yerine getirmiş olduk. 2020 yılında da çevre hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında çöplerin ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması ve atık çöplerin oluşmaması adına ilçemiz genelinde yaptığımız düzenli ve sistemli çalışmalarımız neticesinde ‘Sıfır Atık’ belgesine almak yeni projeler hazırlamak noktasında çalışmalarımıza hız kazandıracaktır. ‘Sıfır Atık’ projesini hayata geçiren Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi başta olmak üzere çevre hizmetlerimizi bu belgeyle ödüllendiren Bakanımız Murat Kurum’a şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi

Bu haber toplam 873 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim