• İstanbul16 °C
  • Ankara9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehir Beyşehir arası
15 Ekim 2018 Pazartesi 08:48

Seydişehir Beyşehir arası

DUBLE YOL ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLATILDI

İhale süreci 2017 yılının Mayıs ayında, yapım çalışmalarına da 2018 yılının Nisan ayı içinde başlanan Seydişehir-Beyşehir bölünmüş yolu ödenek yetersizliği sebebi ile Temmuz ayının başlarında ihaleyi alan Heltaş firması tarafından çalışmaları durdurulmuştu.

Seydişehir-Konya bölünmüş yolunu yapan Heltaş A.Ş. almış, ihaleyi Heltaş’ ın alması da halk arasında memnuniyetle karşılanmış yol inşaatının belirtildiği süre içinde yapılacağı güveni hasıl olmuştu.

Kamuoyunu rahatlatan haber hafta sonunda Heltaş firması Şantiye şefinden geldi. Şantiye şefinden edinilen bilgiye göre ödenek yetersizliği sebebi ile Temmuz ayı başlarında yapımı tamamen durdurulan Seydişehir-Beyşehir bölünmüş yolunda çalışmalar 6 Ekim 2018 tarihi itibariyle yeniden başladı.

70 milyon liraya ihale edilen ve üç yıl içinde yapımı tamamlanması hedeflenen yolda bu yıl için yaklaşık 24 milyon lira Heltaş firmasına hakediş ödenmesi gerekiyordu.

Yaşanan ekonomik sıkıntı sebebi ile bu ödenek yapılamadı. Heltaş firması da işi yarım bırakmak zorunda kaldı.

Heltaş firması yetkilileri Ulaştırma ve Altyapı Bakan Mehmet Cahit Turhan ile yaptığı görüşme sonrasında, ödeneklerin açıldığını, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Mehmet Cahit Turhan’ ın talimatı ile işe yeniden başladıklarını belirttiler.

Heltaş firması Şantiye şefinden edinilen bilgiye göre İlk etapta 5 milyon lira ödenek verilecek, Heltaş firması da olarak bu yıl sonuna kadar kendi imkanlarını da kullanarak 7 milyon liralık iş yapacaklarını, 100 personel ve 15 araç ile işe başladıklarını belirttiler.

Bu arada 3 yılda tamamlanması gerek yolun yapımı biraz uzayacağı öğrenildi.

Bu haber toplam 1071 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim