• İstanbul15 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLADI
04 Temmuz 2020 Cumartesi 10:58

SEYDİŞEHİR BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLADI

Konya'nın Seydişehir ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Bisiklet Festivali başladı.

3- 5 Temmuz tarihleri arası devam edecek Bisiklet Festivali'ne Türkiye’nin değişik illerinden kayıt yaptıran 150 bisikletçi katıldı.

Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği işbirliğiyle düzenlenen Seydişehir merkez ve kırsal mahallelerini kapsayan, toplam parkuru 182 kilometrelik mesafeden oluşan Kamplı Bisiklet Turu'na çok sayıda bisiklet tutkunu katılıyor.

Festivalin birinci gününde Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bisiklet festivaline katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından Seydişehir'e gelerek katılım gösteren bisiklet tutkunlarına etkinliklere gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

Bisiklet Festivali için Akçay’dan 890 kilometreyi pedallayarak gelen Uğur Çiftçi ; “6 yıldır bisiklet sporu yapıyorum. Sağlığıma değer kattı. İnşallah bir sıkıntı olmazsa yine bisiklet ile pedallayarak geri gideceğiz. Seydişehir’i çok güzel buldum. İlk defa geliyorum, özellikle insanları çok sıcakkanlı davrandılar, birçok bölgede olmayan bir davranış bu. Kamp alanı çok düzenli hoşumuza gitti. Bir sonraki yıllarda daha kalabalık gelmeyi düşünüyorum “dedi.

Seydişehirli dostlarla diğer festivallerde tanıştım diyen Yücel Aslan; Kendim Konya’dayım. Özgür bisikletçiler gurubumuz var. 10 yıldır bu sporu yapıyorum. Festivaller çok güzel oluyor. Yörenin tanıtımı için önemli bir unsur. Seydişehir’e çok renk katacağına inanıyorum. Katılan misafirlerimiz mutlu bir şekilde kazasız belası mutlu bir şekilde evlerine döner inşallah ” şeklinde konuştu.

Hollanda’dan Türkiye’ye dönüş yapan 6 yıldır Türkiye’de yaşayan Ayhan Akın; 40 yıldır bisiklet hayatım var. 6 yıldır Türkiye’deyim. Dağ bisikleti kullanıyorum. Festivallere katılıyorum. Seydişehir’in muhteşem bir doğası var. Çok sevdim keyif aldım” dedi.

Etkinlik görevlileri tarafından birinci gün tur öncesi etkinliğe katılan bisikletseverlere güzergah boyunca uymaları gereken konularda bilgiler verirken, "Festivalin ilk günkü güzergahının parkuru toplam 64 kilometre. Stabilize tırmanışlar var. Keyifli güzergahlarımız var. Keyif alabilmek için bir hız yarışına girmemeniz büyük önem arz ediyor. Tur güzergahı, Kuğulu Tabiat Parkı’ndan başlayıp, Gölyüzü, Susuz, Çatmakaya, Çatmakaya Yaylası, Tınaztepe Mağarası, Bozkır yolu ve Kuğulu Park şeklinde" hatırlatmasında bulunuldu.

Konuşmaların ardından tur için festival meydanında hazırlıklarını tamamlayan biskletseverler, güvenlik ve sağlık tedbirleri alınarak pedal çevirmeye devam ederek belirtilen güzergah üzerinden etkinliği başlattı.

Bu haber toplam 826 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim