• İstanbul12 °C
  • Ankara11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’ de  YETENEĞİNİ KEŞFET RESİM SERGİSİ
29 Eylül 2018 Cumartesi 10:29

SEYDİŞEHİR’ de YETENEĞİNİ KEŞFET RESİM SERGİSİ

Seydişehir Seyyit Harun Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Eğitimi Dersi Öğretmeni Erol KÖSE rehberliğinde öğrencilerin bir yıl içinde yaptıkları eserlerden oluşan “Yeteneğini Keşfet” adlı açık hava sergisinin açılışı Seydişehir Hükümet Konağı önünde 26 Eylül 2018 Çarşamba günü saat 10.30 yapıldı.

Açılışa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Garnizon Komutanı J. Teğmen Salih Yahya Koca, AK parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, CHP ilçe başkanı Orhan Özel,daire müdürleri, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışı Kaymakam, Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Okul müdürü Mustafa Uçan, Resim Öğretmeni Erol Köse birlikte yaptı,

Kaymakam Erdoğan burada yaptığı kısa konuşmada "Öğretmen ve öğrencilerin bir yıllık emeklerinin karşılığı olan serginin açılışını gerçekleştiriyoruz, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Daha sonra protokol üyeleri ve davetliler sergiyi gezdi.

Resim Sergisinde bulunan eserler, tuval üzerine akrilik, kağıt telkâri, aljinat, üçboyutlu çalışmalar, maniplasyon, rölyef, geri dönüşüm çalışmaları, moda tasarımı, mimari peyzaj, alüminyum folyo kabartma, tepsi rölyef, ytong- strafor heykel, folklorik kitre bebek, maketler, karma teknikler, mozaikler yer alan sergide çok zengin farklı çalışmalar bulunuyor.

 

Sergi ile ilgili bilgi veren Seydişehir Seyyid Harun Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa UÇAN “İnsan hayatının her döneminde her yer ve zaman diliminde bir öğrenme süreci içerisindedir. Zamanın ve zeminin değişmesi hayat boyu öğrenmenin de niteliğini belirler. Hal böyleyken yine de eğitim kelimesi okul, derslik, sınav, başarı gibi benzer kelime ve kavramların ilgi dairesi içinde değerlendirilir. Nitekim okul dönemi yaşantıda bunların bir özeti haline gelmiştir. Eğitim ve öğretimin bireyde istenmedik davranışlar oluşturma süreci olarak değerlendirilmesi bireyin okul yaşantısını biçimlendiren, iz bırakan, rehberlik edip ışık tutan, biz eğitimcilere farklı bakış açılarıyla konuya yaklaşmamızı var eder. Çünkü okul bilgi ve başarı ilişkilerinin yanında ana dili kullanma becerisini hoşgörü ve empati kurma erdemini, doğayı ve kendini tanıma bilincini, eleştirisel düşünebilmeyi, dini ve milli değerleri, bireysel sporlarla kendini tanıma ve aşma, takım sporlarıyla birlikte hareket edebilmeyi ve nihayet aşkın bir öğrenme biçimi olarak gerek edebiyatta gerek müzik veya resimle kendini ifade edebilmeyi öğretir.

Bu bağlamda Seyyid Harun Anadolu Lisesi olarak bizler yukarda zikrettiğim tüm kazanım ve başarıların yanı sıra kültürel etkinliklerimizle de eğitim öğretim sürecini resim sergimizle taçlandırmaktayız. Serginin sizlere ulaşmasında katkı sağlayan Kaymakamımıza Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze,  Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve Resim Öğretmenimiz Erol KÖSE’ ye ve emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor. Saygılarımı sunuyorum.

Resim sergisine tüm Seydişehir halkı davetlidir. Gelmeleri bizi onurlandırır. Dedi.

Resim Sergisi 26-28 Eylül 2018 tarihleri arasında açık kalacak.

 

Bu haber toplam 917 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim