• İstanbul9 °C
  • Ankara2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR DEMOKRASİ NÖBETİNE DEVAM ETTİ
16 Temmuz 2021 Cuma 13:36

SEYDİŞEHİR DEMOKRASİ NÖBETİNE DEVAM ETTİ

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe girişiminin 5. yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Seydişehir’de de çeşitli etkinliklerle anıldı.

 

Beş yıl önce kanlı darbe girişiminde Seydişehir meydanlarını doldurarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar yine Milli İrade meydanında nöbetine devam etti.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında İlçe Müftüsü Adem Bebek önderliğinde yatsı namazını eda eden Protokol üyeleri ve vatandaşlar, anma programının akabinde alanda nöbet tutmaya başladı.

Programa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Yahya İsa Koca, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, İlçe Müftüsü Adem Bebek, daire müdürleri, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı. Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı alanda saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam eden programda Başkan Tutal, birlik, beraberliğin önemine dikkat çekti. Beş yıl önce olduğu gibi yine aynı meydanda olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “15 Temmuz hain darbe girişimine iki pencereden bakmak gerekir. Birincisi ihanet hareketidir, ikincisi ise bu ihanete verilen destansı bir mücadeledir. Bu bir destandır. Malazgirt Zaferi, İstanbul’un Fethi, Çanakkale Zaferi, Antep, Sakarya’da yazılan destanlar gibiydi.

Bu gün bizlere düşen bu olaylardan ders çıkarmak, ibret almaktır. Bir daha böyle hatalara düşmeden yolumuza devam etmektir. Gerçekten hep birlikte büyük bir destan yazdık. Bu milletin inanca bakışı, yaşam tarzına bakışı, siyasete bakış tarzı ne olursa olsun konu vatan, bayrak, millet olduğu zaman milli mücadele ruhu ile bu milletin gençliğinin bir araya geldiğine bir kez daha şahit olduk. Milli birlik ve beraberliğimizin en somut örneğini biz 15 Temmuz’da gördük. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece hiç kimsenin bize operasyon gerçekleştirmesi mümkün olamayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Kaymakam Erdoğan; “15 Temmuz gecesi Hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı tekrar denediler, fakat başaramadılar. Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi karartmak isteyen hainler şanlı bir direnişle hüsrana uğradılar. O gecede sokaklara meydanlara akın akın koşan vatandaşlarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletimizin hainlere geçit vermediği insanlık tarihinde

yerini alan etkili bir mücadeledir. Bu devlet var olduğundan beri mazluma Yunus, zalime Yavuz olmuştur. Bu millet değerleri ile ayakta kalmış, değerlerine sahip çıktıkça ayakta kalmaya devam edecektir. Bugün ve bundan sonra da yapmamız gereken tek şey birlik ve beraberlik içerisinde adım atmak, yolumuza devam etmektir” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Araştırmacı Yazar Ali Erkan Kavaklı; “öyle bir ihanetle karşılaştık ki hemen hemen tarih boyunca böyle bir ihaneti bu millet yaşamamıştı. İnşallah bir daha da yaşamaz. Bizi iki yerden yaraladılar. Yavrularımızla imtihan ettiler oyuna getirdiler. Bunlardan birincisi eğitimdir. Eğitim şakaya gelmez. Ciddi bir iştir. Bu konuda bir darbe aldık bir daha almamalıyız. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Bunlardan ikincisi dinimizdir ve bunun şakası yoktur. Din bizi hem dünya, hem ahiret saadetine davet eder. Bunu müjdeler. FETÖ bu iki unsuru birden kullanarak bizi aldattı ve yavrularımızı bizden kopartarak bize düşman etti” dedi.

15 Temmuz’un ilk gazilerinden olan Abdülaziz Güven, o gece yaşadığı olayları demokrasi nöbetine katılan vatandaşlarla paylaşarak “15 Temmuz gecesinin ilk gazilerindenim. Böylesi bir hain bir haberi aldığımızda milli duygularımız bizi darbe girişiminin yaşandığı Genel Kurmay Komutanlığının önüne getirdi. Orada zalimlere direnirken her 2 bacağımdan da vuruldum ve gazi oldum. Allah bu millete bir daha böyle hain darbe girişimleri yaşatmasın” dedi.

Program daha sonra Seyyid Harun İlahi Gurubunun ilahileri, öğrencilerin şiirlerini okunması ve 15 Temmuz konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Alandaki vatandaşlar selaların okunmasından sonra da demokrasi nöbetine devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programında Seydişehir Belediyesi tarafından alanda bulunan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

milli-irade-3.jpg

Bu haber toplam 949 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim