• İstanbul25 °C
  • Ankara30 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASINDAN
18 Ağustos 2018 Cumartesi 09:29

SEYDİŞEHİR ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASINDAN

“MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ” İÇİN ORTAK ÇALIŞMA

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odasında, ‘’Milli İstihdam Seferberliği ‘’çalışma hayatı ve önündeki engeller ile istihdam ve istihdam artırıcı konular ayrıca, İŞKUR’un özel sektöre dönük hizmetlerini ve yerel ve ulusal ekonomiye katkıları anlatıldı.

Oda binasında Yapılan toplantıya İŞKUR Seydişehir Hizmet Merkezi yetkilileri ile Esnaf Odası Başkan ve Yöneticileri katıldı. Toplantıda işkur yetkilileri özel sektöre eleman sağlanması ve çalışacak işçiler ile alakalı teşvikler ve özel sektöre yapılacak bir dizi destekler anlatıldı. Ara eleman sıkıntısı olan özel sektörün anlatılan programlardan azami yararlanabilmesi hususunda belli yol haritaları belirlendi.

Bunun yanında kendi işini kuracak olan engelliler için hibelerin anlatıldığı toplantıda, imalat sektöründe sigortalı sayısının artırılması amacıyla ücret, prim ve vergi desteklerinden bahsedildi.

Seydişehir esnafı ve imalat sektöründe yer alan işletmeler için, desteklerle alakalı İŞKUR ve SGK yetkililerinin de içinde yer alacağı geniş kapsamlı bir toplantı yapılması ve özel sektörün bilgilendirilmesi kararlaştırıldı.

Bu haber toplam 883 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim