• İstanbul14 °C
  • Ankara17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR –GÖKHÖYÜK KAZISI TANITIM SERGİSİ
11 Haziran 2022 Cumartesi 10:06

SEYDİŞEHİR –GÖKHÖYÜK KAZISI TANITIM SERGİSİ

 

Seydişehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi destekleriyle S.Ü. Edebiyat Fakültesinde Seydişehir- Gökhöyük Kazısı tanıtım sergisi düzenlendi.

 

Selçuk Üniversitesinde düzenlenen Kültürel etkinlikler kapsamında Kültür Bakanlığı ve Müzeler Genel Müdürlüğünün izinleri doğrultusunda, Seydişehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi adına Edebiyat Fakültesi Öğr. Görevlisi Dr. Ramazan Gündüz başkanlığında arkeolojik çalışmalara başlanan Seydişehir- Gökhöyük Kazısının tanıtım sergisi düzenlendi.

 

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen sergiyi ziyaret ederek Seydişehir’de yapılan arkeolojik çalışmalar ve Gökhöyük kazısı hakkında bilgiler aldı.

 

Seydişehir- Gökhöyük Kazısı tanıtım sergisinde Gündüz ve ekibi sergiyi ziyarete gelenlere Kültür Bakanlığı ve Müzeler Genel Müdürlüğünün izni ile Seydişehir ve çevresinde yapılan arkeolojik çalışmalar ile Gökhöyükte yapılacak kazılarla ilgili genel bilgi aktardı.

 

Öğr. Gör. Gündüz, Seydişehir ve çevresinde yapılan arkeolojik araştırmalarda Seydişehir ve bölge arkeolojisinin anlaşılmasına katkı sağlayacak önemli verilere ulaşıldığını, yapılan çalışmalar ve sergide verilen bilgilerde Seydişehir’in Prehistorik Dönemde önemli bir yerleşim alanı bulunduğunu kaydetti.

 

Kazı çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a teşekkür eden Gündüz,” Gökhöyük mahallemizde tarihi geçmişi olan arkeolojik kazıların başlamasında ve kazı çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi adına bizlerde desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a teşekkür ediyorum “ ifadelerini kullandı.

 

 

Gökhüyük arkeolojik çalışmalarının bir dönüm noktası olacağını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal,”Gökhöyük Arkeolojik araştırmaları çalışmalarımızda aşamalar kaydedildikçe ilçemiz ve bölgemiz turizm anlamında, arkeolojik ve bilimsel araştırmaların merkezi olma yönünde büyük bir ivme kazanacak, ilçemiz ve bölgemiz adeta bir turizm destinasyonu haline gelecek. Bu vesileyle bu çalışmaların yürütülmesinde emeği geçen Selçuk Üniversitemize, çalışmaları yürüten Dr. Ramazan Gündüz ve ekibine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

gokhuyuk-kazi-1.jpg

Bu haber toplam 1057 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim