• İstanbul24 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE  HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
06 Haziran 2024 Perşembe 08:31

SEYDİŞEHİR HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Seydişehir Halk Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne Bağlı kurumlarda Hayat Boyu Öğrenme Haftası olan 1-7 Haziran tarihleri arasında Merkezlerinde farklı etkinlikler düzenledi.

Bu çerçevede, Halk Eğitimi Merkezinde ‘Seydişehir Sanat Atlası’ temasıyla Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri düzenlendi.

Yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinin açılışı 04.06.2024 saat 10.30 da yapıldı.

Üç gün devam etkinlikler kapsamında yıl boyu hazırlanan el emeği göz nuru ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Ayrıca farklı sanatsal etkinliklerden Ebru sanatı ve Ahşap yakma sanatı uygulamaları yapıldı. Halk Eğitim merkezinin faaliyet alanlarından olan Açık Lise/ Ortaokul, HEMBA(Halk Eğitimi Merkezi Bilişim Ağı,) Avrupa yetişkin eğitimi platformu olan EPALE ve kurumumuzun Erasmus Yetişkin Eğitimi alanındaki öğrenme faaliyetleri tanıtıldı.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında toplamda 413 kurs açılmış olup 7059 kursiyere ulaşılmıştır diyen yetkililer, bu kurslardan 254 kurs genel kurslar kategorisinde olup genel kurslar içerisinde 23 okuma yazma kursu açılmış ve 66 kursiyer faydalanmıştır.

Yine aynı kategoride 39 spor kursu açılmış olup 573 sporcumuz faydalanmıştır. Mesleki teknik alanda ise 159 kurs açılmış olup 2675 kursiyer faydalanmıştır.

Merkezimizin bir diğer faaliyet alanı ise Açık öğretimdir. 1551 açık lise öğrencisi kayıtlı olup açık ortaokul öğrenci sayısı ise 78’dir.

Kurslarımız merkez binamız, Komek kurs merkezi, Gençlik Merkezi, Üniversite, Seydişehir Cezaevi olmak üzere toplamda 30 merkezde kurs faaliyetleri sürdürülmüştür, ifadelerine yer verdiler

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim