• İstanbul15 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR KIZILAY’IN HOBİ BAHÇESİNDE HASAT BEREKETİ
25 Eylül 2021 Cumartesi 10:25

SEYDİŞEHİR KIZILAY’IN HOBİ BAHÇESİNDE HASAT BEREKETİ

 

Seydişehir Kızılay’ın genç gönüllüleri tarafından ‘Eğlenelim Öğrenelim’ gençlik projesiyle İhsan Tekin İlk ve Ortaokuluna uygulanan hobi bahçesinde yılın ilk hasadı gerçekleştirildi.

Bin metrekare alanda kurulan hobi bahçesinde yetişen ürünlerin toplanmasına devam edildiğini aktaran Kızılay şube başkanı Tevfik Balcı, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyledi.

Hem eğlenip hem de bahçe tarımını öğreneceklerini kaydeden Balcı, ‘’ Genel merkezin açtığı yarışmaya proje sunduk. Türkiye genelinde 12.ci oldu. Gönderilen 10 bin lira ödenekle Karakavak Mahallesi İhsan Tekin ilk ve Ortaokul bahçesinde gençlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte projeyi uyguladık. Bugünde tarımı öğrenen öğrenciler, yetiştirdikleri

Domates, biber, salatalık, patlıcan, kabak, maydanoz, fasulye vb. sebzeler bulunuyor. Amacımız çocuklarımız küçük yaşlarda sorumluluk alarak yetişmelerini hedeflemekteyiz. Kentleşme süreci ile birlikte topraktan ve doğadan uzaklaşan ve kendi yetiştirdiği ürünleri tüketmek isteyenler için bu tür projeleri uygulamaya devam edeceğiz ’’ dedi.

Okul Müdürü Cemal Şahin, Gelecek yıl burasını gül bahçesi yapacaklarını kaydetti.

Yetişen ürünlerin hasadına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Kızılay Başkanı Tevfik Balcı, İhsan Tekin İlk Öğretim Müdürü Cemal Şahin, İhsan Tekin Ortaokul ve İmam Hatip Müdürü Harun Çamlı, Kızılay Gönüllüleri ve öğrenciler katıldı.

Bu haber toplam 1052 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim