• İstanbul7 °C
  • Ankara2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR OSB DOĞALGAZ KULLANIMINA BAŞLADI
31 Aralık 2022 Cumartesi 13:27

SEYDİŞEHİR OSB DOĞALGAZ KULLANIMINA BAŞLADI

 

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Organize Sanayi Bölgesinde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından doğalgaz verilmeye başlandı.

 

Organize Sanayi Bölgesine doğal gaz kullanımının verilmesi dolayısıyla düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bir ülkenin kalkınmasının temel ekseninin üretim olduğunu kaydetti.

 

Ülkede sanayi ve teknoloji yönüyle büyümeye devam edildiğini ifade eden Başkan Tutal, "Seydişehir’imizin sanayi alanında daha da kalkınmasını sağlamak amacıyla OSB bölgemize doğalgaz götürmek için kollarımızı sıvamıştık. Mehmet Cengiz beyle görüştük, Organize Sanayi Bölgesinin doğalgaza kavuşması noktasında. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Yaklaşık 1 milyon m2 alanda , 500 bin m2 alanın alt yapısı tamamlandı.10 işletme şu an üretime başladı. 17 İşletmenin inşaatı devam ediyor ve 2 tanesinin de yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlayacak. OSB'mizde doğalgaz alt yapısı olan kısmının tamamen tahsisini yaptık. Şu anda Konya ve İstanbul'da bekleyen yatırımcılarımız var. Müteşebbis heyetimizle organize sanayimizin genişletilmesi kararı aldık. İnşallah 1, 5 milyon m2 alanı organize sanayi bölgemize dahil ettikten sonra 50 yıllık Seydişehir OSB’nin arsa meselesini çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.

 

Doğalgazın üretim alanında ciddi bir hizmet olduğunu yatırımcıların artık herhangi bir sıkıntısı olmadığını ve yatırımcıları beklediklerini kaydeden Başkan Tutal, "bu güne kadar sıradan belediyecilik dışında ciddi büyük projeler ürettik. Son yaptığımız 63 milyonluk soğuk hava deposu ihalesi Seydişehir ekonomisini kalkındıracak olan bir ihaleydi. Bizim 2022 bütçemizin 92 milyon olduğu bir ortamda 63 milyonluk bir ihale yaptık. Bunda sonrada sizlerin de desteği ve duasıyla hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu hizmetlerde yalnız değildik. İlçe Başkanımız, İlçe teşkilatımız , İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, Enerji ile konularda Ziya Altunyaldız vekilimize Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta’ya

desteklerinden dolayı huzurunuzda çok teşekkür ediyoruz. Ciddi hizmetler ürettik, üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Konya AK Parti İl Başkanı Hasan Angı,"Birkaç ay önce ilk kaynak çalışması için gelmiştik, bugün de açılış için geldik. Bölge yatırımcıları için önemli bir çevre dostu enerji. Bölgeye kazandırılmasında Milletvekilimizin, Belediye Başkanımızın , Kaymakamımızın ve şirket sahipleri ve yöneticilerinin büyük katkıları var. Elbirliği ile bu başarı gerçekleşmiş. Yereldeki kalınmanın, yani merkezlerde büyüme değil tüm alanlarda büyümeyi , yatırım ve istihdamı sağlayan yatırımlar çok önemli . 20 yıldır çok büyük mesafeler alındı. Şu an ilçelerimizin yüzde 75'i doğalgaz kullanıyor” ifadelerini kullandı.

 

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise “ülke sevgisi, ülkesi için üretmektir” gerçekten ülkenizi seviyorsanız ülkeniz için üretirsiniz. Üretim hayata dair dokunuşla eşdeğerdir. Her türlü üretim makbuldur hayata dokunmak inşa etmek, insana dokunmaktır. Seydişehir’de aylar önce temelini attığımız yerde bugün toplam 20 milyon’luk bir yatırım bedeli ile 30'a

yakın yatırımcımızı sürdürülebilir enerji doğalgaz ile buluşturduk. Tüm yatırımcılarımıza hayırlı uğurlu olsun diliyorum” dedi.

 

Altunyaldız;” 2023 ülkemiz için son derece önemli. Türkiye’nin ikinci yüzyılına adım atacağımız Türkiye’nin ikinci yüzyılını inşa edeceğimiz bir yüzyıl. her şeyiyle inşa edeceğiz, yönetimiyle , üretimiyle, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 20 yıldır ülkeye kazandırdığımız milletimize hizmet olarak sunduklarımızı üzerine koyacağımız hizmetlerle inşa edeceğimiz bir yüzyıl olacak” eklinde konuştu.

 

Programa, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya AK Parti İl Başkanı Hasan Angı , Kaymakam Deniz Pişkin, İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, Selçukgaz Proje Müdürü Mustafa Öztürk, STK Başkanları, Mahalle Muhtarları , daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile davetliler katıldı.

 

Protokol konuşmalarının ardından İlçe Müftüsü Adem Bebek tarafından yapılan duanın ardından protokol üyelerinin katılımı ile doğalgaz meşalesi ateşlendi.

osb-dogalgaz-kullanimina.jpg

Bu haber toplam 1298 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim