• İstanbul14 °C
  • Ankara12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR SAADET PARTİSİ SEÇİM BEYANNAMESİ
02 Mart 2024 Cumartesi 14:26

SEYDİŞEHİR SAADET PARTİSİ SEÇİM BEYANNAMESİ

 

 

Sevgili Hemşehrilerim,

Hedefimiz; Seyyid Harun Veli Hazretleri'nin bir kutlu muştu ile  Küpe'nin eteklerine inşa ettiği "Seyyid Şehri" Seydişehir'imizin sahip olduğu doğal ve beşeri kaynakları; doğru planlama, kalkınmacı vizyon ve liyakatli kadrolar ile en etkin şekilde kullanarak şehrimizi marka bir şehir haline getirmektir.

Yönetim İlkelerimiz

-Liyakatli Belediyecilik

Halkımızın önceliklerini ve yararını gözeterek hizmet edecek ve liyakatli kadrolar ile çalışacağız. Parti sadakatini değil liyakati önceleyerek işe alımlar yapacağız. İşini hakkıyla yapan personelimizin ekmeği ile oynamayacak emeğinin karşılığını hakkıyla ödeyeceğiz.

-Katılımcı Belediyecilik

Bizler yerinden yönetişimin gereği olarak karar alma süreçlerinde sizleri de sürece dahil edeceğiz. Siyasi parti temsilcilerimizin, kurumlarımızın, meslek odalarımızın, basın mensuplarımızın, muhtarlarımızın yer aldığı "Şûra Meclisi" isimli istişari bir meclis ile şehrimize ilişkin kararları birlikte vereceğiz.

-Şeffaf Belediyecilik

Yetki ve kaynaklarımızı kamu yararına uygun şekilde kullanacak ve attığımız her adımın hesabını sizlere vereceğiz. Bu çerçevede bütçemizi, harcamalarımızı, projelerimizi “Halk Buluşmaları” yaparak sizlerle mutat şekilde paylaşacağız.

-Etkin Belediyecilik

Kaynaklarımızı sizlerin öncelikli sorunlarını çözmeye seferber edecek, israftan kaçınacağız. Şehrin asli sorunlarını çözerek imkanlarımızı verimli şekilde kullanacağız. Sizleri ucuz, kaliteli ve hızlı hizmetlerle kavuşturacağız.

-Planlı Belediyecilik

Şehrimizin 5 yılını değil 50 yılını planlayan, koltuğunu değil şehrini önceleyen bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Rantı değil, halkı önceleyen bir şehir planlamasını hayata geçireceğiz.

 

PROJELER

  • Şehir Planı ve Trafik

Bizler şehrimizin gelecekteki 5 yılını değil 50 yılını planlayacak bir şehir planlamasını hayata geçirmek istiyoruz. Bugün şehrimizin birçok mahallesinde okul, cami, aile sağlık merkezi, yeşil alan ve otopark sorunları baş göstermektedir.

Bizler tüm teknik uzmanlıklara başvurarak rantı değil halkı önceleyen bir şehir planlaması ortaya koyacağız. Bu çerçevede şehrimizin araç ve yapı stoğunu gözetecek; trafik, ulaştırma mühendisliği gibi teknik uzmanlıklara başvurarak şehrimizin trafik sorununu çözeceğiz.

-Kapalı ve açık otopark projeleri ile park sorununu çözeceğiz.

-Şehrimize yeni sosyal yaşam alanları ve yürüyüş yolları kazandıracağız.

- Şehrin büyüme yönünü dikkate alarak Hayvan Pazarımızın Sebze Pazarına dönüştürülmesi sağlanacak ve bu sayede uzakta kalan mahallelerimiz uzun mesafeleri kat etmeden pazar ihtiyacını giderebilecektir.

- Üniversite, Cezaevi, Toki Konutları, Saadetler ve Bahçelievler mahallelerimizde yaşayan insanlarımızın sağlığını etkileyen çöp yangınları gibi olumsuzlukları gidermek amacıyla Çöp Depolama Alanını taşıyacak ve Katı Atık Depolama Tesisi yapacağız.

  • Su Sorunu

Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birisi de temiz ve ucuz içme suyu teminidir. Bu çerçevede asli yetkili olan KOSKİ ve DSİ nezdinde her türlü girişimde bulunacak ve şehrimizin dört bir yanında temiz ve kaliteli içme suyunun teminini sağlayacağız.

  • Sokak Hayvanları Sorunu

Bir diğer önemli sorunumuz ise ülke gündemini meşgul eden, canlarımıza mâl olan sokak hayvanları sorunudur. Bizler insan yaşamının her şeyden üstün olduğu gerçeğinin farkındayız. Okula giden evlatlarımızı, camiye giden amcalarımızı, pazara giden teyzelerimizi her türlü tehlikeden korumak asli görevimizdir. Bu tartışmada ifrat ve tefritten yana değil itidalden yana olarak bu meseleyi çözmeye gayret göstereceğiz.

Kısırlaştırma gibi yöntemlerle hayvan popülasyonunu kontrol altına almaya gayret göstereceğiz. Şehrimizde hayvanların sürü halinde gezme görüntülerinin ortadan kalkması için uzman ekipler oluşturarak şehrimizin sokaklarını güvenli hale getireceğiz. Hayvan Bakım Evi ve diğer hizmetlerde hayvanlar için asgari yaşam koşullarını temin edeceğiz.

  • Turizm

-Termal su havzasına yapılan tesisler daha da geliştirilip yeni tesislerin açılması sağlanacak, tesislerin tanıtımı için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Termal bölgemiz bir cazibe merkezi haline getirilecektir.

-Termal su havzamızda aynı zamanda sağlık turizmine yönelik çalışmalar yapılacaktır.

- Kamp ve Karavan alanları ile şehrimizin doğal güzelliklerinin keşfedilmesi sağlanacak.

- “KuğuluFest” projesi ile gastronomiden teknolojiye, kültür sanattan yerel festivallere kadar birçok festivale ev sahipliği yapacağız.

- Arkeolojik kazı ve haritalandırma çalışmaları ile şehrimizi Çatalhöyük benzeri bir arkeolojik turizm destinasyonu haline getireceğiz.

-Küpe Çukuru'nun şehrimize tekrar kazandırılmasına yönelik olarak gerekli hukuki ve siyasi girişimlerde bulunacağız.

-Şehrimizin banisi Seyyid Harun Veli Hazretlerini Anma Haftası Etkinlikleri düzenleyerek şehrimizin kurucusuna olan vefa borcumuzu ifa edecek ve kendilerinin daha yakından tanınmalarına katkı sunacağız.

  • Tarım ve Hayvancılık

-Belediye-Özel sektör iş birliği ile Et Entegre ve Mandıra Tesisleri kurulacak, ilçemizde hayvancılık geliştirilecektir.

-İlçemizde yetiştirilen tarım ürünlerinin uygun şekilde pazarlanabileceği Sebze Hali yapılacaktır.

- İlçemizde yetiştirilen tarım ürünlerinin gerçek değerini bulması ve pazarlanması amacıyla Hububat Borsası gerçek kimliğine kavuşturulacaktır.

-Üretici Birlikleri ve Kooperatifleri ile projeler geliştirilerek, ürünlerin markalaşması ve pazarlanması noktasında destek sağlanacaktır.

- Termal kaynaklarımızdan istifade ederek “Jeotermal Seracılık” faaliyetlerinin yapılması için çalışacağız.

  • Enerji

-Katı Atık Depolama Tesisi inşa ederek çevresel, kimyasal ve sanayi atıklarını zararsız hale getireceğiz.

-Çöp Gazından Enerji üretecek ve bu elektrik enerjisini belediye tesislerimizde kullanacağız. Ayrıca alt gelir grubunda yer alan ailelerimizin kullanımına sunacağız.

- GES (Güneş Enerji Santralı) ve RES(Rüzgar Enerji Santralı) projelerine ağırlık vererek enerji üretimimizi arttıracağız.

-Termal suyumuzun konutlarda ısınma amaçlı kullanımını sağlamak amacıyla çalışmalar yapılacaktır.

  • Gençlik ve Spor ve Eğitim

-Eğitim sürecinize, kişisel gelişiminize katkı sağlayacak projeler geliştireceğiz. Ülkemizde derinden hissedilen genç işsizlik sorununa yerel bazda çözüm üretmeye çalışacağız.

-Meslek liselerimiz ile belediye iştiraklerimizin ortak projeler yürütmelerini sağlayarak istihdam imkânı üretecek, sizleri işverenlerle buluşturacağız.

-Okullarımızın fiziki ihtiyaçlarını gidereceğiz.

-Bedeni gelişiminize katkı sunmak, yeteneklerinizi ortaya çıkarmak amacıyla sportif faaliyetlere yönelik projeleri hayata geçireceğiz.

-Sürdürülebilir finansman modelleri ile sahipli kulüp projeleri dahil olmak üzere futbol, basketbol, voleybol başta olmak üzere takım sporlarında profesyonel liglerde yarışmayı hedefleyeceğiz.

-"Toros Kartalları" ünvânımızın gereği olarak sportif anlamda şehrimizi tekrar yükselişe geçireceğiz.

-Bireysel sporları ve zeka oyunlarını da destekleyerek, siz gençlerimize hizmet edeceğiz.

* Doğa Sporları

-Kuğulu Tabiat Parkı'ndan Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı'na kadar olan bölgede doğa sporlarının yaygınlaşması için projeler geliştireceğiz.

Bu alanda Çadır ve Karavan Kamp alanları oluşturacağız. Bu bölgemizde dağcılık, kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü, atıcılık ve avcılık, olta balıkçılığı ve bisiklet sporlarına yönelik gerekli düzenlemeleri ve projeleri hayata geçireceğiz.

  • Kültür-Sanat

-Tiyatro, konferans, söyleşi, fuar, festival ve konser gibi kültür sanat etkinliklerinin sayısını ve niteliğini arttıracağız.

-Şehrimizin ressam, şair ve yazarlarını halkımızla buluşturacak, tecrübe aktarımı ve eğitimler gerçekleştireceğiz.

- Fikir ve Sanat eserlerinin ortaya çıkmasını destekleyeceğiz.

- Musiki ve tiyatro derneklerimizi destekleyeceğiz.

  • Engelli Politikaları

-Engelli vatandaşlarımızın belediye tesislerimize ve sosyal yaşam alanlarına erişimleri kolaylaştırılacaktır.

-Kuracağımız İstihdam Bürosu ile engelli vatandaşlarımızın istihdamını kolaylaştıracağız.

  • Sebeltaş A.Ş

-Sebeltaş A.Ş’nin arsasının viranelikten çıkarılıp, beton elemanları üretimini genişletip(parke, bordür, karo, beton, büz vs.) üretimin arttırılması ve ürünlerin iç-dış piyasaya pazarlanması sağlanacaktır.

 

  • Genel Sorunlar

-Şehrimizin Alacabel Tüneli, Seydişehir- Bozkır Yolu çalışmaları, Kızılcaköy- Üzümlü güzergahının açılması, hastane sorunu gibi sorunlarının çözümünde gerekli tüm girişimlerde bulunarak bu sorunların giderilmesini sağlayacağız.

 

 

 

Harun ERKAN

Saadet Partisi Seydişehir Belediye Başkan Adayı

Bu haber toplam 253 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim