• İstanbul14 °C
  • Ankara13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR ŞEHİT MUHSİN KİREMİTÇİ FEN LİSESİNDEN  TUBİTAK BAŞARISI
25 Mart 2023 Cumartesi 09:49

SEYDİŞEHİR ŞEHİT MUHSİN KİREMİTÇİ FEN LİSESİNDEN TUBİTAK BAŞARISI

 
 
Seydişehir Şehit Muhsin Kiremitçi Fen lisenin büyük bir başarı elde ettiğini belirten okul müdürü Adıgüzel Teke, 
"TÜBİTAK 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda bir ilki başararak Seydişehir’de bölge finallerine katılmaya hak kazanan tek okul oldu" dedi
Müdür Teke yaptığı açıklamada;
 
Seydişehir Şehit Muhsin Kiremitçi Fen Lisesi, TÜBİTAK 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda bir ilki başararak Seydişehir’de bölge finallerine katılmaya hak kazanan tek okul oldu.
Özel Eğitim Öğretmeni, Proje Danışmanı Yücel ASLAN’ın danışmanlığında, 9. Sınıf öğrencileri Şehriban Sena LEYLEK, Elif Ebru ÖZALP ve Nehir ÖZKAYNAK’ın hazırladıkları ‘’ Okuma Tiyatrosu Yönteminin Özel Öğrenme Güçlüğü (Disleksi) Tanısı Almış Öğrencilerin Akıcı Okuma ve Okuduklarını Anlama Becerilerine Etkisinin Değerlendirilmesi: Bir Eylem Araştırması.’’ adlı proje, Türk Dili ve Edebiyatı ana alanında bölgesinde ilk on proje arasına girerek Konya’da 1. bölgede 2. olarak bölge finallerine davet edildi.
Proje Danışmanı Yücel ASLAN, ‘’ Sırrımızın üç anahtarı var: Disiplin, özveri ve sıkı bir çalışma. Sahada arı gibi çalışan öğrencilerimi gönülden tebrik ediyorum. Okul Müdürü Adıgüzel TEKE’nin desteklerini kelimelerle ifade edemem. Velilerimiz destekleriyle motivasyonumuzu güçlendirdi. Okulumuz idare ve öğretmenlerinin desteklerini hep yanımızda hissettik. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu başarıyı Seydişehir’in eğitim dünyasına ithaf ediyorum.’’ dedi.
Okul Müdürü Adıgüzel TEKE de duygularını şöyle ifade etti:
‘’ Öncelikle danışman öğretmenimizi, öğrencilerimizi ve değerli ailelerini tebrik ediyorum. Böyle bir başarıyı elde etmek bizleri mutlu etti. Başarıya giden yolda Yücel Hocamızın ve öğrencilerimizin her daim yanında olduk. Okul olarak öğrencilerimizin teoriden pratiğe geçmeleri için proje çalışmalarına destek oluyoruz. Bilginin sahada test edilip üretim aşamasına geçilmesi için proje odaklı çalışmaları önceliyoruz. Aziz SANCAR gibi bilim insanlarını çekirdekten yetiştirmek için mesai kavramı gözetmeksizin çalışıyoruz. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen velilerimize ve projede kapılarını bizlere açan Yeni Yaşam Rehabilitasyon Merkezine teşekkür ediyorum. 
Seydişehir’de TÜBİTAK Türkiye Geneli Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ilk on proje arasına girerek bir ilki başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 
Bu gurur hepimizin! ‘’ dedi.
Bu haber toplam 1174 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim