• İstanbul13 °C
  • Ankara15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR SOSYAL TERMAL TESİSLERİ AÇILIYOR
16 Şubat 2019 Cumartesi 11:16

SEYDİŞEHİR SOSYAL TERMAL TESİSLERİ AÇILIYOR

YİKOB’dan Termale 1 Milyon 750 Bin TL destek.

YİKOB Termal için 1.75 Milyon lira ödenek çıkartırken Seydişehir’de okullar ve sağlık evi için de 176.800 TL ödenek sağlandı.

Seydişehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yapımı sona yaklaşan, Termal Sosyal Tesisleri mart ayında açılıyor.

Seydişehir Bahçelievler çıkışı, Ketirağılları bölgesinde yapım çalışmalarında sona gelinen, 13 bin metrekarelik alan üzerine kurduğumuz Termal Sosyal Tesisler içerisinde 2 adet yüzme havuzu, saunası, hamamı, su buharı, fitness, kür odaları, seyir terasları, ikramlık alanları bulunuyor.

Uzmanlar, Seydişehir’de bulunan termal tesislerin faaliyete geçmesiyle büyük bir talebin olacağını ön görüyorlar. Tesisten çıkan mineral bakımından oldukça zengin olan doğal su; mide, bağırsak, şeker hastalığı, gut, böbrek taşı dökme, ameliyat sonrası hastaların iyileşmesi, cilt ve romatizma hastalıklarına iyi geldiği belirtildi.

Seydişehir Termal Tesisler için Valilikten 1 Milyon 750 Bin TL ödenek alındı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’un girişimleri ile Konya Valiliği YİKOP tarafından 1.75 Milyon TL ödenek sağlandı. Termal Sosyal Tesislerin yapımında değerlendirilecek olan 1.75 Milyon ödeneğin Termal Sosyal Tesisin tamamlanma aşamasında kullanacaklarını belirten Başkan Tutal, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’a destekleri için teşekkür etti.

Mart ayında açılması planlanan Termal Sosyal Tesislerin, inşaat alanı fiziki olarak yüzde doksan (%90) tamamlanmış olup, elektrik trafosu gibi eksiklikleri yapılarak, çevre düzenlemesi tamamlanarak Mart ayında hizmete açılacak.

Seydişehir’de ekonominin çıtasını yükseltmek ve ilçe halkına istihdam fırsatı sunmak için çalışmalar yapan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, termal sosyal tesis çalışmalarının son hızla devam ettiğini, mart ayında halkın hizmetine sunulacağının müjdesini verdi.

Seydişehir’e yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Tutal, “YİKOB’dan Termal Sosyal Tesislerimiz için 1 Milyon 750 Bin TL ödenek aldık. Okullarımızda ve Ketenli Mahallemizde bulunan Sağlık Evi içinde taleplerimizi geri çevirmeyen Sayın Valimize teşekkür ederiz.” dedi.

Yatırım planlamasına göre YİKOB’dan alınan ödenek şu şekilde; 
Seydişehir Termal Sosyal Tesisleri için 1 Milyon 750 Bin TL
Ketenli Sağlık Evi için 80 Bin TL
Ortakaraören Şerife Hasan Hüseyin Kocaman İlkokulu için 90 Bin TL
İmam Hatip Lisesi için 6.800 TL

Bu haber toplam 886 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim