• İstanbul16 °C
  • Ankara17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR VE BEYŞEHİR'İN ÇÖPLERİ TRANSFER EDİLECEK
10 Ekim 2020 Cumartesi 10:29

SEYDİŞEHİR VE BEYŞEHİR'İN ÇÖPLERİ TRANSFER EDİLECEK

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Seydişehir ve Beyşehir Belediyesinin daha temiz, daha yaşanabilir ilçeler oluşması için yürüttüğü çalışmalarda sona geldi.

 

Seydişehir ve Beyşehir’de toplanan çöpler Seydişehir- Beyşehir arasında bulunan 30 Bin metrekarelik alanda toplanarak depolanacak.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir ve Beyşehir Belediyelerinin onayı alınmak sureti ile Bayavşar Mahallesi sınırlarında bulunan alanda Seydişehir ve Beyşehir’in atıklarının toplanarak depolanacağını Konya Büyükşehir Belediyesi çöp ayrıştırma tesislerine birkaç gün içerisinde gönderilerek işleneceğini ve enerjiye dönüştürüleceğini belirtti.

 

Başkan Tutal; “mahallemiz sınırlarında gerçekleştirilecek olan çöp toplama ve depolama istasyonu bir çöplük değil, transfer istasyonu olarak kurulacak. Seydişehir ve Beyşehir ilçelerimizin burada toplanan ve depolanan çöpleri birkaç gün içerisinde Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından alınarak Konya’ya nakli yapılacak. Transferi gerçekleştirilen bu atıklar ise enerjiye dönüştürülerek ülkemize katma değer olarak sunulacak ”dedi.

 

Toplanan çöplerin depolandıktan sonra Büyükşehir Belediyesine gönderileceğini kaydeden Başkan Tutal; "Büyükşehir gereği mahallelerden çöp toplama işlemleri ilçe belediyelerine ait. Bertaraf etme işlemleri ise Büyükşehir Belediyelerine aittir. Beyşehir – Seydişehir Belediyesinin ‘de onayı alınarak yeni yerin tespiti yapıldı. Seydişehir ve Beyşehir ilçelerimizi kapsayan çöp toplama ve depolama istasyonu çalışmalarına Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlanıldı. İki ilçemizde de vahşi depolama sona erecek. Transfer istasyonunda toplanan bu çöpler her iki ilçeye yakın mahallelerde çevre kirliliği ve koku yayacak bir ortam yaratmayacak. Kurulacak istasyon yerleşim alanlarına uzak olup, herhangi bir rahatsızlık vermeyecektir. Çevre sağlığı korunacak, ekolojik dengenin devamlılığı sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 805 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim