• İstanbul22 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
18 Temmuz 2020 Cumartesi 09:25

SEYDİŞEHİR’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe girişiminin dördüncü yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Seydişehir’de de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Dört yıl önce kanlı darbe girişiminde Seydişehir meydanlarını doldurarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar yine meydanda nöbetine devam etti.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında Eski Konya İl Müftüsü Ali Akpınar’ın imamlığında yatsı namazını eda eden Protokol üyeleri ve vatandaşlar, alanda nöbet tutmaya başladı.

Programa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Yahya İsa Koca, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, İlçe Müftüsü Adem Bebek, daire müdürleri, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı alanda Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam eden programda Başkan Tutal, birlik, beraberliğin önemine dikkat çekti.

Dört yıl önce aynı meydanda olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Bu ihanet hareketi yeni kurulan bir hareket değil, 1966 yıllarında başlayan ve ince bir sızı gibi bu milletin damarlarına ve tüm kurumlarına sızmış olan, Cebrail bile parti kursa oy vermem diyen, rahmetli Erbakan Hocamızın zihniyetinin dışında tüm siyasi partililere nüfus eden Türkiye ve dünyada örgütlenmiş olan bir terör örgütüdür. Allah insana akıl, fikir, düşünme özelliği vermiştir. Ne olduğu belli olmayan birinin dünyanın her yerine nüfus edebilmesi mümkün değildir. Arkasında dış güçlerin olduğunu herkes biliyor. “dedi.

Milletin kanayan yaraları olduğunu bu yaraların koca yürekli birileri tarafından çözülmesi gerektiğini bu kanayan yaraların bir lider tarafında çözüldüğünü belirten Başkan Tutal; elhamdülillah bu millet uçurumun eşiğinden döndü. Ülkemizde liderinin öncülüğünde bu millet, bu örgütün kolunu, kanadını kırdı bitirdi. Ancak kellesi alınmış, kökleri kurutulmuş değil. Bu nedenle biz buradayız. Yani 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmadık, unutturmayacağız diyoruz. Bu millet sorumluluklarını yerine fazlasıyla getirdi ve getirmeye de devam ediyor. Bundan dolayı biz sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Rabbim inşallah bu millete bir daha böyle ihanet hareketi yaşatmasın. O gece de ve daha sonra bu bayrak, bu vatan ve iman doğrultusunda şehit olanlara Rabbim rahmet eylesin yaralılarımıza acil şifalar nasip etsin “ dedi.

Bundan dört yıl önce Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine meydanlara kadını, erkeği genci, yaşlısı ile büyük bir cesaret örneği gösteren milletin ortaya koyduğu cesaretle yeni bir destan yazdığını kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan; “karanlık geceden, aydınlığa ulaştığımız bu tarihi günde göz bebeğimiz peygamber ocağı olarak bildiğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızarak ülkemiz üzerindeki emellerini gerçekleştirmeye çalışan, kendi insanına ateş edecek adar alçalmış hain FETÖ Terör Örgütü ve onun hain işbirlikçileri asırlardır olduğu gibi canı pahasına bayrağı ve ezanı uğruna bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir.

Demokrasisine sonuna kadar sahip çıkan bir milletin olduğunu hesap edememişlerdir. Ferdi olmaktan her zaman gurur duyduğum kahraman milletimiz 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın önderliğinde göstermiş olduğu etkin ferasetle bu hain yapının kullandığı savaş uçakları ve helikopterleri ve tanklarına karşı, elinde bayrağı ile müstesna bir mücadele vererek bu topraklarda vatanımızın payidar kalacağının dost düşman herkese bir kez daha göstermiştir” dedi.

 

Kaymakam Erdoğan; “ bugün bizlere düşen birbirimize kenetlenerek birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi yeni ve yüksek hedeflere taşımak için daha çok çalışmak ve üretmek gerekmektedir. Bizi Hedeflerimizden alıkoymak milli birlik ve beraberliğimizi yıkmak, demokrasimizi yok etmek isteyen şer odakları bizleri asla durduramayacaktır. Aziz milletimiz o hesaplanmış geceyi, hesaplaşma gecesine çevirmiş, yıllardır darbelerle operasyonlarla, nefes aldırılmayan demokrasimize sahip çıkmıştır. Bu aziz milletin toprağı şanlı, bayrağı ise kutsaldır. Bazen kan, bazen gözyaşı ile suladık bu toprakları. Ama hiçbir zaman bir santimetrekaresini kurutmadık. Bir millet bir vatan bir bayrak bir devlet sahibi olmanın elbet bir bedeli vardır. Bunların en kıymetlisine en şereflisine sahip olduğumuz için çok ağır bedeller ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. ” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Eski Konya İl Müftüsü Ali Akpınar; 15 Temmuz olayı sadece Türk milletini ilgilendiren bir konu değildir. Dünya’ya ahtapot gibi dal budak salmış bir örgütün başlatmış olduğu bir hadise. O geceyi anlatmaya bir cümle yeter Amerika yayınlanan bir programda Türkiye’de darbe başarısız olursa İslam kazanacak biz kaybedeceğiz. Türkiye’de darbe başarılı olursa İslam kaybedecek biz kazanacağız diye konuşuldu. Bu kadar açık ve net. Bunun için bir ve beraber olmamız için illa bir musibetin gelmesi mi gerekir. Bir ve beraber olmamız kenetlenmemiz için bombaların yağmasını mı beklememiz gerekir. Kardeş olup kardeşliğimizin gerekliliğini yerine getirin, basit hesapları bırakın. Kenetlenmek için musibet beklemeyin, rehavete kapılmayın. İnancınızı muhafaza edin güçlü siz, aziz siz olacaksınız. Olay çok basit ve net bu hareket dini istismar ederek ortaya çıkan bir hareketin adıdır. Bu hareket din söylemleri ile başladı bu hareketin karşılığında bu millet yine gece yarılarında semaya yükselen sala sesleri ile meydanlarda kılınan teheccüt namazları ve sabah namazları ile bu hareket bertaraf edildi” dedi.

 

Program daha sonra Seyitharun İlahi Gurubunun ilahileri ve şiirlerin okunması ve 15 Temmuz konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Alandaki vatandaşlar salaların okunmasından sonrada demokrasi nöbetine devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programında Seydişehir Belediyesi tarafından alanda bulunan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

15-temmuz-2020.jpg

Bu haber toplam 763 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim