• İstanbul17 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’DE 6 HAFIZ DİPLOMA ALDI
11 Mart 2023 Cumartesi 11:07

SEYDİŞEHİR’DE 6 HAFIZ DİPLOMA ALDI

 

Seydişehir İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlayarak Diyanet işleri başkanlığı hafızlık tespit Sınavı’nda başarılı olan 30 kız 15 erkek öğrenciden 6 sı için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Müftülük salonunda düzenlenen diploma merasimi töreninde konuşan ilçe Müftüsü Âdem Bebek, Kur’an'ı korumak, hafızların vesilesiyle olmuştur. Açıklamasında bulundu.

Müftü Âdem Bebek, ‘’ Kur’an'ın hafızı demek aynı zamanda Kur’an'ın muhafızı demektir ki bu da büyük bir şereftir. Hafız olmak kadar hafız kalmak da önemlidir. Çünkü Kur’an’ı sürekli okumazsanız unutursunuz. Her gün mutlaka cüzlerinizi okuyacaksınız. Kur’an'ın manasını öğreneceksiniz ve ileride bu milletin hafızları veya dilediğiniz mesleklere erişeceksiniz. Kovid-19 salgınını günlerine denk gelen 3 yıllık hafızlık eğitimi pandeminin sebep olduğu olumsuzluklara rağmen başarıyla eğitimleri tamamlandı. Seyyid Harun İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde eğitim alan hafızlık kursuna 4.sınıfı bitiren 2 si erkek 4’ü kız çocuklarımız bugün Hafızlık Diplomalarını aldılar. Dinimizde hafızlık önemlidir. Kur’an-ı Kerim’in bozulmadan kıyamete kadar hafızların gayretleriyle korunacaktır. Emeği geçen tüm hocalara teşekkür ediyorum. ’dedi.

Program, hafızlara belgeleriyle birlikte çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu.

Bu haber toplam 1196 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim