• İstanbul15 °C
  • Ankara12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’DE ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR
24 Ekim 2020 Cumartesi 10:17

SEYDİŞEHİR’DE ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR

 

Seydişehir Belediyesi, ilçedeki kaynakların verimli kullanılması ve israfın önlenmesine yönelik başlatmış olduğu “Sıfır Atık” projesi kapsamında cam, metal, plastik ve kağıt atıklarını geri dönüşüme kazandırmaya devam ediyor.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık” projesi kapsamında 2020 yılında 1.470 ton cam, metal, plastik ve kağıt atığını dönüşüme kazandıran Seydişehir Belediyesi, atık yönetiminde önde gelen ilçeler arasında yer alıyor.

 

Sıfır Atık projesi kapsamında uygulanan projelerle Konya’da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Sıfır Atık” Belgesi alan 2 ilçeden biri olduklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede toplanan atıkların milli ekonomiye kazandırmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Cam, metal, plastik ve kağıt atıklarını geri dönüşüme kazandırarak milli ekonomiye büyük katkı sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Sıfır Atık” projesi, ülkemizin tamamında başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Bu proje kapsamında bizler de ilçemizde başlattığımız çalışmalar neticesinde ilçemizdeki atıkları milli ekonomiye kazandırma noktasındaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvelerini alarak 2020 yılı içerisinde belediye olarak 882 ton kağıt, 367 ton plastik, 74 ton cam ve 147 ton metali geri dönüşümle milli ekonomiye kazandırdık. Bu rakamların üzerine her gün yenisini ekleyip geri dönüşümdeki katma değerimizi arttırarak devam edeceğiz” dedi.

 

Başkan Tutal, “Sıfır Atık projesi kapsamında 2020 yılı bizler için bir atılım yılı oldu. Belediye olarak ilçemiz genelinde başlattığımız kampanya neticesinde ilk olarak okullarımıza seminerler verdik. Daha sonra ana yollarımız ve meydanlarımız başta olmak üzere ilçemiz geneline atık toplama kumbaraları yerleştirerek ilçemizde farkındalık oluşturduk. Bu çalışmalarımızla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından “Sıfır Atık” belgesi alan Konya ilçeleri arasındaki 2 ilçeden biri olduk. Sıfır atık konusundaki çalışmalarımıza aynı hassasiyetle devam edeceğiz. İnsan emanetçidir ve kendisine emanet edilen doğayı korumalıdır. İçinde yaşamın devam ettiği hayatımızda, hava, toprak ve su gibi doğal kaynaklar yalnız insanın değil yeryüzündeki bütün canlıların ortak malıdır. Evsel atıklar çöp değildir. Katma değerdir. Ayrışma evlerimizden başlar. Vatandaşlarımızın evsel atıkların ayrıştırılmasında daha dikkatli ve titiz olmaları gerekmektedir. Toplumsal bilinç ve birliktelikle topyekün seferberlikle halkımızın duyarlılığı ile ülke ekonomisine kazanç sağlamış oluruz. Biz bu dünyanın doğal kaynaklarını ne kadar tasarruflu kullanırsak, bizden sonraki nesiller de o kadar az kaynak sıkıntısı çekecek ve gelecek kuşakların da doğal kaynaklardan yararlanma imkanları olacaktır.” diye konuştu.

atiklari.jpg

Bu haber toplam 770 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim