• İstanbul20 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’DE DEV PROJE HAYATA GEÇTİ
23 Şubat 2019 Cumartesi 10:43

SEYDİŞEHİR’DE DEV PROJE HAYATA GEÇTİ

35 Milyon Liraya mal olan dev proje Seydişehir’e hizmet etmeye başladı.

% 75 Hibe ile başlatılan Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisleri günlük 6 Milyon m³ atık suyunu %98 arıtarak tarım alanlarını rahatlatıyor.

Seydişehir Dikeniçi mevkiinde 94.000 m² alanda 2008 yılında kurulumuna başlanılan tesis nihayet arıtma işlemine başladı.

Seydişehir’de arıtma faaliyetlerine başlandığını belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Atık Su Arıtma Tesislerinde günlük ortalama 6 Milyon litre su arıtıldığını ifade ederek, “Projemizin hayata geçmesiyle bölge temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşacak. Yüzde 98 arıtma sağlanacak. Seydişehir’de kanalizasyon ve evsel atıklar uzun yıllardır Çarşamba kanalına bırakılıyordu. Bu ise Suğla Gölü ve ovasının sağlıksız bir ortama dönüşmesine sebebiyet veriyordu. Arıtma Tesisinde atık sular artık çevreye zarar vermeyecek şekilde sulama amaçlı kullanılabilecek.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ tarafından yürütülmeye devam eden Atık Su Arıtma Tesisi için Tesis yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, 12.12.2018 tarihi itibari ile atık su arıtma işleminin günlük 40 Bin nüfusun atık suyunu karşılayabildiğini, 1 yıl devam edecek olan test aşamasından sonra da 60 Bin nüfus için hizmet edebileceği belirtildi. Atık Su Arıtma Tesisi Proje maliyetinin yaklaşık 35.Milyon TL olmasına karşın % 25 i yurtiçi kaynaklar; %75 i ise Avrupa Birliği Projeleri kapsamında karşılandığı ifade edildi.

Bu haber toplam 891 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim