• İstanbul13 °C
  • Ankara14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehir’de organik bal üretimi yaygınlaşıyor
09 Kasım 2019 Cumartesi 10:30

Seydişehir’de organik bal üretimi yaygınlaşıyor

Seydişehirli organik bal üreticisi Tuncay Yatar (58) 35 yıl önce başladığı bal üretimini tamamen organik yaptığını belirtti.

Yılların bilgi birikimiyle ürettiği bal çeşitlerini açtığı işyerinde satmaya başlayan Yatar, ‘’ Tüketicilerimiz sahte ve Çin malları almaması için iş yeri açtım. Ürettiğim markalı, patentli küpe balı ürünleri sertifikalı ve orijinaldir.’’ dedi.

Toros dağlarının zengin bitki örtüsünün üretime önemli katkısı olduğuna dikkati çeken Yatar, " Bu yöre bitki popülasyonu açısından çok elverişli. Tarım yapılmadığından ilaç kullanımı, kimyasal girdi kullanımı da hiç yok. Böylece bu bölgemiz organik arıcılık ve bal üretimi için elverişli bir yerdir. Buradaki üretimin organik ürün sertifikalı ve bilinçli yapılması için çalışmalar Bal üreticiler birliğimiz tarafından üreticilerin talepleri doğrultusunda proje hazırlanarak uygulamaya konulmuştur. Tamamen organik bal üretiyoruz. Hedefimiz kaliteyi artırarak balımızı dünya markası yapmaktır.’’

"En Büyük Destekçim Eşim" 35 yıllık arıcılık ve bal üretimi hayatında en büyük destekçisinin eşi olduğunu belirten Yatar, GDO’lu ballara karşı da insanları uyararak şunları söyledi. ‘’Kendi sağlığınız için bal alırken organik olup olmadığına dikkat edin. Ben ürünlerimi sürekli her yıl analiz ettiriyorum. Piyasadaki ucuz satanların olumsuzluklarına karşı garantili sağlıklı ürünleri müşterilerimle buluşturuyorum. İşyerimi de sırf bunun için açtım. Ben toptan ve perakende satıyorum. Piyasaya zor yetiştiriyorum. Organik süzme ve petek bal ile birlikte polen, propolis ve arı sütünün de organik üretimini yapıp müşterilerimize satışa sunuyorum. İş yerime buyurun gelin uygun fiyata garantili ürünleri satın alın. Bu işe yeni başlayan amatör arkadaşlarımıza da eğitici bilgiler verebilirim" ifadelerini kullandı.

Arı ürünlerinin satışını da belirten Yatar, ‘’Çiçek balının kilosunu 60-70 liradan, Polenin kilosunu 80- 100 liradan, Arı sütünün gramını 10 liradan satışını yapıyorum. Ayrıca arı malzemeleri de Uludağ caddesindeki iş yerimde mevcuttur’’

Tuncay Yatar; Tel: 05372036728

Bu haber toplam 1237 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim