• İstanbul14 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’DE ÜRETİLEN ENSTRÜMANLAR YURDUN DÖRT BİR TARAFINA ULAŞIYOR
07 Kasım 2020 Cumartesi 10:51

SEYDİŞEHİR’DE ÜRETİLEN ENSTRÜMANLAR YURDUN DÖRT BİR TARAFINA ULAŞIYOR

Seydişehir’de kendi tasarımı ve kendi imalatı olarak elektrogitar, gitar, bağlama, ud, elektro ud gibi enstrümanları Türkiye’nin birçok bölgesine pazarlayan Bayram Bölek’i atölyesinde ziyaret etti.

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Bölek’in yapmış olduğu çalışmaları inceleyerek imal edilen enstrümanların Seydişehir’e değer kattığını söyledi.

 

 

Seydişehir’de böylesi güzellikte ve zarif bir çalışmanın yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tutal, “ilçemizde ince işçilikle, zariflikle enstrüman imalatı yapılması ve bu göz nuru ürünlerin ülkemizin birçok noktasına ulaştırılması bizleri çok mutlu etmektedir.

 

Müzik aletlerinin imalatı, hassas bir çalışmanın olmasının yanında, daha çok özen gerektiren, A’dan Z’ye yetenek işi olan bir imalat sürecidir. Bu alanda kendini ispatlamış, ilçemizde bugün ud, gitar, bağlama gibi birçok enstrümanı imal eden Bayram Bölek kardeşimiz ilçemize büyük değerler katmaktadır.

 

Kendisine teşekkür ediyorum. Bu değeri yaşatmak, destek olmak bizlerin en önemli görevidir. Bu vesileyle ilçemizin üreten ve geliştiren yapısına katkı sağlayan, hem de süreklilik sağlayan Bayram Bölek’e teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmaları hakkında Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a bilgi veren Bayram Bölek, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “Bugün üzerinde çalıştığımız ud, elektro ud, gitar, elektrogitar, bağlama gibi enstrümanları, ince ve zarif bir işçilikle imal etmeye devam ediyoruz. Ağacı yaprak halinde eğerek birleştiriyoruz ve ince işçilikle ritimlerini ayarlıyoruz, enstrümanı hazır hale getiriyoruz. Bağlamayı gürgen ağacından, diğer enstrümanları da egzotik ağaçlardan imal ediyoruz. Bazı çalışmalarımızda Artvin’den getirdiğimiz ağaçları da kullanıyoruz. Seydişehir’de sıfırdan tasarlayarak imal ettiğimiz ürünlerimizi, Türkiye’nin farklı bölgelerine ulaştırmaya devam ediyoruz. Özel siparişlerin yanında internet üzerinden siparişler de alıyoruz. Bu ürünlerimizi üretirken kendimiz tasarlıyoruz ve imal ediyoruz. Kendi tasarımımız ve üst kalitede ürettiğimiz bir ürün olan elektrogitar çalışmamızı tamamlamak üzereyiz, kalıplarını kendimiz oluşturduk. Bu ürünümüzün şu anda muadili bulunmamaktadır. Böylesi ender çalışmalara da imza atıyoruz. Bu vesileyle her zaman olduğu gibi bugün de çalışmalarımızda bizlerden desteğini esirgemeyen Başkanımız Mehmet Tutal’a teşekkür ediyorum. Ziyaretlerinden dolayı büyük mutluluk duyduk” dedi.

 

Başkan Tutal, ziyaretin anısına Bayram Bölek’e Seydişehir temalı saat hediye etti.

muzik-aletleri.jpg

 

Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim