• İstanbul14 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehir’de verimli ders çalışma teknikleri anlatıldı
04 Mayıs 2019 Cumartesi 10:43

Seydişehir’de verimli ders çalışma teknikleri anlatıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) tarafından düzenlenen “Verimli ders çalışma teknikleri ve sınav kaygısıyla baş etme yolları, motivasyon” konulu konferansı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Asude Tunca’nın sunumuyla gerçekleşti.

Şaban Cengiz Kültür merkezindeki konferansta konuşan Doç. Dr. Elif Asude Tunca, verimli ders çalışma teknikleri, sınav kaygısı ve baş etme yolları, sınav kaygısının belirtileri, nedenleri ve etkileri konularında bilgiler aktardı.

Sınava bilinçsizce çok çalışmanın değil, ‘verimli ders çalışma tekniklerinden’ yararlanarak etkili çalışmanın önemli olduğunu belirten Tunca, verimli ders çalışma tekniklerini; amaç belirleme, planlı çalışma, zamanı verimli kullanma, verimi azaltıcı etkenler, uygun çalışma ortamı, derse katılım-not tutma, verimli okuma, tekrar yapma ve dikkat olarak sıraladı.

Tunca, öğrencilere yakın ve uzak amaçlarını belirleyip, bu amaçlar doğrultusunda planlı ve programlı bir şekilde çalışmalar yapmaları gerektiğini aktardı.

Kaygıyı kişinin bir uyaranla karşı karşıya kaldığında yaşadığı, bedensel, duygusal ve zihinsel değişimlerle kendini gösteren bir uyarılmıştık hali olarak tanımlayan Tunca sözlerine, ‘’Kaygı, bireyin olumsuz düşünceleri sonucu üretilir ve gerçek bir tehlike değildir. Kaygı ve korku arasındaki farklılığı, “Korkuda, bireyin bütünlüğünü tehdit eden önemli bir yön vardır, gerçek bir tehlike söz konusudur ve kaygıdan daha şiddetlidir. Kaygı, bireyin olumsuz düşünceleri sonucu üretilen bir durumdur, gerçek bir tehlike söz konusu değildir” şeklinde açıkladı.

Ayrıca Ünüversite tanıtım müdürü Vamık Baykın, tanıtım sorumlusu Raşit Akıncı, Kuzey Kıbrıs Levke Avrupa Ünüversitesinin bir devlet okulu olduğunu dile getirdiler.

Vamık Baykın, ‘’ Okulun 11 bin 500 öğrencisi bulunuyor. Öğrencilere kesintisiz 5 yıl boyunca burs imkanı sağlıyor. Konaklama ve yurt sorunu yok. Evde kalanlar için okulun servisleri tarafından hizmet sağlanıyor. Alınan diploma dünyanın her tarafında geçerlidir.’’ dedi.

Konferansa, İlçe Milli Eğitim Müdür Tahir Kibar ve öğrenciler katıldı.

Bu haber toplam 963 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim