• İstanbul9 °C
  • Ankara2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’E DOĞA KORUMA ve MİLLİ PARKLAR ŞEFLİĞİ KURULUYOR
26 Haziran 2021 Cumartesi 11:09

SEYDİŞEHİR’E DOĞA KORUMA ve MİLLİ PARKLAR ŞEFLİĞİ KURULUYOR

Seydişehir’e Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği kazandırıldı

.

Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Gültekin Aksan ve Konya Şube Müdürü Onur Budak Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı ziyaret etti.

 

Başkan Tutal, Seydişehir’e Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak Seydişehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği kurulacağının müjdesini verdi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, en kısa sürede Seydişehir’e kazandırılacak olan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğinin Kuğulu Tabiat Parkında ve doğada bulunan yaban hayvanlarının daha iyi bir şekilde korunacağını kaydetti.

 

Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Gültekin Aksan, Seydişehir’e kazandırılan şefliğin en kısa sürede hizmete gireceğini kaydederek, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a doğada bulunan canlıların ve yaban hayvanlarının korunması noktasında göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

 

Başkan Tutal; "ilçemize kazandıracağımız şefliğimiz sayesinde avcılarımız resmi işlemleri için Konya veya farklı ilçelere kadar gitmeden tüm işlemlerini burada yaptırabilecekler. Daha önce ilçemiz doğasında bulunan yaban hayvanlarının korunması için koruma ekibi talebimiz oluyordu. Seydişehir şefliğimiz ile birlikte artık burada hazır koruma ekibimiz olacak. Koruma memurlarımız günün 24 saati görev başında olacaklar. Kuğulu Tabiat Parkında da şefliğimiz hizmet verecek. İlçemize kazandırmış olduğumuz Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğimizin kurulmasında desteklerini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerimize, Konya Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1559 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim