• İstanbul9 °C
  • Ankara3 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehir’in Bir Vizyon Projesinin Daha Temelleri Atıldı
09 Nisan 2021 Cuma 09:20

Seydişehir’in Bir Vizyon Projesinin Daha Temelleri Atıldı

 

Seydişehir Belediyesi tarafından ihalesi geçtiğimiz günlerde tamamlanan “Ekmek Fırını ve Butik Dükkanlar” projesinin temelleri düzenlenen törenle atıldı. Konya-Antalya çevre yolu üzerinde Seydişehir Marangozlar Sanayi kavşağı karşısında bulunan alanda temelleri atılan projenin yaz sonuna kadar tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

 

Temel atma töreninin açış konuşmasında Seydişehir’e vizyon projeler kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’in her alanda daha da kalkınması için projeler üretip hayata geçirdiklerini, bu projelerden bir tanesinin de bugün temelleri atılan “Ekmek Fırını ve Butik Dükkanlar” projesi olduğunu belirtti.

 

Belediyecilik hizmetlerinin sadece alt yapı ve üst yapıdan ibaret olmadığını, şehrin kalkınması ve istihdam sağlayacak hizmetler yapmanın da büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Tutal, “özellikle pandemi döneminde temel belediyecilik hizmetlerinin yanında şehrimizin her alanda daha da kalkınması için projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu vizyonla şehrimize kent müzesi kazandırılması ve termal seracılık noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bölgemizin en önemli tabiat parkı olan Kuğulu Parkta aynı hassasiyetle çalışmalarımız devam ediyor. Bu vizyonun bir parçası olarak da her yıl 5 milyonun üzerinde aracın geçtiği Antalya yolunda bugün önemli bir hizmetin temellerini atıyoruz” dedi.

 

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Konya-Antalya yolunun daha cazibeli hale geleceğini de sözlerine ekleyen Başkan Tutal, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “İç Anadolu’nun Akdeniz’e açılan ulaşım koridoru olan Konya-Antalya yolumuzu daha etkin bir şekilde kullanmak ve bu yolun şehrimize kattığı katma değeri daha da yükseltmek için projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda ilk olarak hayata geçireceğimiz projemizin bulunduğu alanda imar çalışması yaparak bu yol güzergahındaki alanlarımızı ticaret alanı olarak dönüştürdük ve şehrimize kazandırdık. Akabinde de yapımına başladığımız, Seydişehir’imize kazandırdığımız vizyon projelerimizden biri olan Ekmek Fırını ve Butik Dükkanlar projemizin ihalesini de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Bugün de 1000 m² alanda inşa edilecek yaklaşık 2 milyonluk projemizin temellerini birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte atıyoruz. 1 adet ekmek fırını, 1 adet kafe ve 5 adet butik dükkanlardan oluşan, şehrimiz için büyük önem taşıyan bu projemizin Seydişehir’imize, Konya’mıza ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Seydişehir’e İstihdam Sağlayacak Proje

 

Bugüne kadar Seydişehir’e birçok alanda yeni yatırımlarla istihdam sağladıklarını, istihdam sağlayacak projelerin yapımına da aynı hassasiyetle devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Tutal, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “bugüne kadar şehrimizin istihdam konusunda daha da büyük mesafeler alması için birçok alanda

gerçekleştirdiğimiz girişim ve yeni yatırımlarla önemli projeleri hayata geçirdik. Bu projelerimizden birisini daha ilçemize kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Şehrimizin istihdamına da katkı sağlayacak bu projemiz tamamlandığında şehrimiz daha da katma değer üretecek. Birlik ve beraberlik içerisinde bugün temellerini attığımız projemizin ilçemize ve hemşehrilerimize tekrardan hayırlı olmasını diliyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

İç Anadolu’nun Akdeniz’e açılan kapısı konumunda olan Seydişehir’in bu avantajını daha da iyi kullanmak adına Seydişehir’e birçok proje kazandırıldığının altını çizen Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, “Seydişehir çok avantajlı bir konumda yer almaktadır. Ancak bu konumun nimetlerinden yeteri kadar yararlanamadığımızı düşünüyorum. Bu yapılacak olan tesis ile hem istihdam noktasında, hem de ekonomik anlamda ayrıca geçmiş özümüzde bize ait olan ürünlerin markalaşması sürecinde çok önemli katkılarının olacağına inanıyorum. Belediye başkanıma ve ekibine bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “ifadelerini kullandı.

 

Temel atma törenine ilçe protokolünün yanı sıra STK Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Muhtarlar da katıldı.

Bu haber toplam 1024 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim