• İstanbul21 °C
  • Ankara18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’İN PRESTİJ PROJESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
26 Eylül 2020 Cumartesi 10:55

SEYDİŞEHİR’İN PRESTİJ PROJESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi tarafından yürütülen, Seydişehir’in prestij projelerinden olan Seyyid Harun Veli Çevre Düzenlemesi projesi hız kesmeden devam ediyor.

 

Çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi alan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’in projeleri arasında yer alan Seyyid Harun Çevre Düzenlemesi projesinin Seydişehir’e önemli bir değer katacağını belirterek projenin hayırlı olmasını diledi.

 

Proje çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi alan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, çevre düzenleme çalışmasının 120 günde tamamlanarak Seydişehirlilerin hizmetine sunulacağını belirtti.

 

Seydişehir’de bu güne kadar yapılan çevre düzenlemeleri arasında Seyyidharun Veli Cami ve çevre düzenlemesinin önemine dikkat çeken Başkan Tutal, “Seyyid Harun Veli Horasan’dan gelerek şehrimizin temellerini ilk burada atmış ve bu bölgemiz Seydişehir’imizin manevi merkezi olmuştur. Buranın manevi atmosferine uygun olarak çalışmasını yürüttüğümüz proje, şehrimizin en önemli ve en büyük çevre düzenlemesi olarak şehrimizin prestij projesi arasında yer almaktadır. Daha önceden kamulaştırmalarını yaptığımız alanlar ile belediyemize ait olan işyerlerimizin yıkımını gerçekleştirerek çalışmalarımızı başlatmıştık. Akabinde gerçekleştirdiğimiz cephe giydirme çalışmalarıyla devam eden projemizde bugün itibariyle de çevre düzenleme çalışmalarına başlayarak ve projemizin etaplarından birini daha hayata geçiriyoruz. İnşallah burada yürüttüğümüz çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Seyyid Harun Veli Meydanı Seydişehir’imize büyük bir değer katacak ve bu bölgemiz daha da hareketli hale gelecek” dedi.

 

Çevre düzenleme çalışması hakkında da bilgiler veren Başkan Tutal, :“ Seyyid Harun Veli Çevre düzenlemesi çalışmasıyla birlikte ilk etapta kafe ve dinlence alanlarımız hayata geçecek. Kafemizin yanında vatandaşlarımızın bu alandan daha fazla yararlanabilmesi amacıyla peyzaj alanları oluşturuyoruz. Meydanımızda çocuk oyun parkı, yürüyüş alanları, kamelya ve banklar, dinlence alanları ve süs havuzu hayata geçirilecek. Tüm çalışmalarımız tamamlandığında Seydişehir’imiz önemli bir cazibe merkezine daha sahip olacak. Projemizin tekrardan ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Başkan Tutal, çarşı meydanı etrafında yer alan ve cephe giydirmeleri tamamlanan esnafların dükkanlarını ziyaret ederek esnaflarla sohbet etti çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu haber toplam 795 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim