• İstanbul21 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYİDHARUN BULVARINDA BULUNAN DÖRTYOL KAVŞAĞI TRAFİĞE KAPATILDI
13 Temmuz 2019 Cumartesi 10:10

SEYİDHARUN BULVARINDA BULUNAN DÖRTYOL KAVŞAĞI TRAFİĞE KAPATILDI

Şehir içi trafik sorununu rahatlatmak amacı ile Seydişehir Belediyesi çözüm üretmeye devam ediyor.

 

Maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazalarının en sık yaşandığı Seyit Harun Bulvarı, Türbe Cami kavşağında bulunan dönüş yolu esnaf ve vatandaşların isteği üzerine Seydişehir Belediyesi tarafından trafiğe kapatıldı.

 

İlçenin çeşitli bölgelerinde trafik yoğunluğunu ve akışını rahatlatmak amacı ile farklı uygulamalara imza atıyor. Seydişehir Belediyesi yaptığı bu uygulama ile Türbe Cami önünden başlayan ve Seyidharun Bulvarında kesişen dörtyol kavşağını kapatarak vatandaşların mal ve can güvenliğini korumayı hedefliyor.

Şehir içi trafik yoğunluğunu rahatlatmak amacı ile çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Özellikle yaz aylarında şehir merkezi trafiğinde yoğunluk yaşanıyor. Bunlarda kazalara sebebiyet verebiliyor. Çok yoğun kazaların yaşandığı bu bölgede Türbe Cami inişi ve Seyidharun Bulvarı dörtyol kavşağı ve bu bölgede bulunan esnaflarımızın taleplerini dikkate alarak bu geçişi trafiğe kapattık. İnsanlarımızın can güvenliği her şeyden önemlidir. Sürücülerimizin artık bu noktada karşıya geçerken Eski Garaj göbeğinin üst kısmında bulunan daha önce yaptığımız 150 metre aşağıdaki armut kavşağı kullanacaklar .” dedi.

Başkan Tutal, şehir merkezinde ki trafik sorununa çözüm üretmek için vatandaşların duyarlı olmalarını isteyerek; “Bazı şehirlerde insanlarımız dönüş yapabilmek için 5 km, 10 km gitmeleri gerekiyor. Oysa Seydişehir’de bu yaptığımız uygulama ile sadece 150 metre ileride bulunan kavşağı kullanılarak dönüş yapabilecekler. Daha önceki Eski Garaj kavşağında hayata geçirdiğimiz düzenlemeyi kameralardan yardım alarak trafiğin akışını rahatlatacak şekilde tasarlanmıştı. Vatandaşlarımız ilk önce bu uygulamalara uyum sağlamakta zorlanıyor ama trafiğin rahatlaması için ve kazaların önüne geçmek için bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor.” dedi.

Şehrin en önemli sorunlarından olan trafik sorununa çözüm üretmek için gerekli önlemlerin alınmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Tutal; geçtiğimiz dönemde trafiği rahatlatmak için eski cezaevinin olduğu bölgeyi otopark yapmıştık. Ana caddeler de otopark uygulaması geçilmesine vatandaşlarımızdan olumlu tepki aldık. Trafikle ilgili bu tür çalışmalara belediye olarak devam edeceğiz. Seyit Harun projesinde bir değişikliğe gidilerek bu alana yeraltı otoparkı çalışmalarımız olacak. Şehrin başka noktalarına da otopark yapmayı düşünüyoruz.Konumu uygun olan atıl durumdaki meskenleri veya alanları da geçicide olsa düzenleyerek vatandaşlarımızın otopark olarak kullanımına sunacağız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 986 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim