• İstanbul14 °C
  • Ankara18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SOĞUK HAVA DEPOSU, KURUTMA, PAKETLEME TESİSİ İHALESİ YAPILDI
17 Eylül 2022 Cumartesi 10:25

SOĞUK HAVA DEPOSU, KURUTMA, PAKETLEME TESİSİ İHALESİ YAPILDI

 

Seydişehir’in ve bölgenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan soğuk hava deposu, kurutma, paketleme tesisi ile toptancı dükkanları ihalesi yapıldı.

Elektronik ortamda ihalesi yapılan Soğuk Hava Deposu, Kurutma, Paketleme Tesisi , Tohum Eleme ile Toptancı Dükkanları Alaylar İki Mahallesi Hafif Sanayi bölgesinde 7 Bin 460 m2 yapılacak.

Başkan Tutal, Hafif Sanayi Bölgesinde inşa edilecek olan tesisler ve dükkanların ihale bedelinin 53 Milyon 342 Türk Lirası olduğu belirtti.

Belediye Başkan Mehmet Tutal, kısa sürede yapımı tamamlanacak olan Soğuk Hava Deposunun tamamlanmasının akabinde Seydişehir’in ve bölgenin tarım ürünleri işlenerek daha fazla katma değer üreteceğini kaydetti.

Seydişehir’in önem arz eden projelerinden bir tanesinin daha hayata geçirildiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;” Seydişehir’imiz ve bölgemiz tarımsal üretim anlamında çok geniş yelpazeye sahiptir. İlçe genelimiz ile birlikte bölgemizde üretilen Çilek, Karpuz, Domates, Patates, Fasulye, Kiraz, Elma, Kiraz, Ceviz gibi meyve ve sebzelerin daha çok katma değer üretmesi, çiftçilerimizin ürünlerinin hak ettiği değeri alması için soğuk hava deposu, kurutma, paketleme tesisleri, tohum eleme ve ticari dükkanlar projesini hayata geçiriyoruz. Tüm hizmetlerimizde olduğu gibi Seydişehir’imizin çiftçilerini ve ilçemizin geleceğini doğrudan ilgilendiren bu hizmetimizde de birlik ve beraberlik içerisinde temellerini hep birlikte atacağız “ifadelerinin kullandı.

Soğuk Hava Deposu, Meyve İşleme, Kurutma ve Paketleme Tesislerinin hayata geçirilmesiyle tarım ürünlerinin daha da değer kazanacağını kaydeden Başkan Mehmet Tutal,“ Seydişehir’imizde ilklerin belediyesi olmaya devam ediyoruz. Hemen her alanda Seydişehir’imize ilk olma özelliği taşıyacak olan projelerimizi hayata geçirirken bu projelerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hafif Sanayi Bölgesi Hububat Borsası yanında bulunan alanda yapımına başlanılacak olan Soğuk Hava Deposu, Kurutma, Paketleme,Tohum Eleme Tesisi ile 11 adet Toptancı Dükkanlarımızın şimdiden ilçemize, bölgemize ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 1186 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim