• İstanbul19 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKALIM
29 Eylül 2018 Cumartesi 10:19

SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKALIM

Seydişehir Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla beslenme istasyonu projesini hayata geçirdi.

 

Başkan Tutal, Seydişehir'de farklı bölgelere yerleştirdikleri beslenme istasyonlarıyla sokak hayvanlarının yaşam hakkına sahip çıktıklarını kaydetti.

 

Hayvan yoğunluğunun olduğu bölgelere yerleştirilen özel bölmelere sahip su ve mama kapları hayvanların rahatlıkla erişebileceği şekilde tasarlandı.

 

Sokak hayvanlarına sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek, onların yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir'de sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelere su ve mama kapları yerleştirdik. Bu projemizde vatandaşlarımız da bizlere destek olarak, mama kaplarının bulunduğu alanlara hayvanlarımız için yiyecek bırakabilir. Vatandaşlarımızla birlikte hayvan haklarına sahip çıkarak, onların doğada rahatça yaşamalarına katkı sağlarsak, bu çalışmamız da amacına ulaşacaktır. ” diye konuştu.

 

Su ve beslenme istasyonlarının takibini gerçekleştiren belediye ekipleri, mama ve su kaplarını düzenli olarak temizleyerek, yiyecek ve su takviyesi yapıyor. Örnek bir uygulama olarak dikkat çeken çalışma kapsamında, ilçedeki su ve beslenme istasyonlarının artırılması planlanıyor.

Bu haber toplam 820 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim