• İstanbul14 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SOSYAL HİZMETLER MERKEZİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
25 Temmuz 2020 Cumartesi 10:57

SOSYAL HİZMETLER MERKEZİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Konya Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü İbrahim Akyüz, İl Müdür Yardımcıları Nurettin Ulaş, Mahmut Kılınç, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı ziyaret ederek, Seydişehir’de yeni açılacak Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) yeri, işleyişi ve çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Konya Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü heyeti Kaymakam Aydın Erdoğan’ı ziyaret ederek hizmet binası açılması planlanan alanlarda incelemelerde bulundu.

 

Başkan Tutal; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından İlçede açılması planlanan Sosyal Hizmetler merkezinin ilçe açısından önemli olduğunu belirterek, birimin açılması için her türlü desteği vereceğini söyledi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Seydişehir’de açılması planlanan sosyal hizmetler merkezi için gerekli çalışmaların yapıldığını. Yer konusunda alternatif olan bir kaç mekana bakıldığını gerekli fizibilitelerin görüşüldüğünü söyledi.

 

Konya Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından verilen hizmetlerin Seydişehir’de yaşayan vatandaşlara daha kolay ve hızlı ulaşabilmesi için bir çalışma başlattıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; İlçemizde yaşayan engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çalışıyoruz. SHM’de İlçemizde korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç birey ve aileler tespit edilerek desteklenmesi sağlanacak. Evde Bakım Hizmeti (engelli maaşının bağlanması), doğum yardımı, korunmaya muhtaç çocuk hizmetleri, erken yaşta evlilik, kadına şiddet, eşi cezaevinde olan ailelere ekonomik destek, hasta ve engelli bakımı desteği, alan taramaları yaparak sosyal hizmet ve yardıma ihtiyaç duyan birey ve aileleri artık Konya’ya gitmeden ilçemizde hizmet alabilecek” dedi.

 

Açılacak olan hizmet merkezinde risk altında bulunan çocuklar ile ailelerinin de merkeze yönlendirilerek gerekli yardım ve eğitici desteği alabileceklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; resmi ve özel kurumlarla işbirliği yaparak çocuk istismarı suça sürüklenme, madde bağımlılığı gibi konularda çocuklara yönelik bilinçlendirme faaliyetlerinde etkin rol oynamak amacıyla çalışmalar yapacak.

 

İlçede yaşayan engelli ve ihtiyaç sahiplerinin mağdur olmaması için çalışıyoruz. Sosyal Hizmetler Merkezimiz açıldığında bu kesimlere yerinde ve zamanında müdahale edilerek, daha hızlı, etkin ve verimli hizmetler sunulacaktır. Bu konuda Belediye olarak gerekli çalışmaların her zaman yanındayız. İnşallah bu çalışmalarımız ilçemize hayırlara vesile olsun

” dedi.

Bu haber toplam 701 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim