• İstanbul20 °C
  • Ankara18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SUĞLA ARAZİLERİNİN SULAMA SORUNU MASAYA YATIRILDI
22 Ocak 2022 Cumartesi 12:58

SUĞLA ARAZİLERİNİN SULAMA SORUNU MASAYA YATIRILDI

Seydişehir’in ve bölgenin en önemli ve verimli tarım arazileri arasında yer alan Suğla Gölü havzasındaki tarım arazilerinin daha cazibeli sulanabilmesi amacıyla çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

Seydişehir, Ahırlı ve Yalıhüyük sınırlarında ve Suğla Gölü havzasında yer alan verimli tarım arazilerinin yaz aylarında daha cazibeli olarak sulanmasının yapılabilmesi hususunda Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, DSİ Bölge Konya Bölge Müdürü Mehmet Ekici, Bölge Müdür Yardımcıları Mustafa Balta, Muhiddin Özyalvaç, Planlama Şube Müdürü Baki Türktemiz, Proje ve İnşaat Şube Müdürü Murat Nazar, İşletme ve Bakım Şube Müdürü Ergül Yıldırım, Konya Ovaları Sulama Şube Müdürü Bülent Çınar, Ak Parti Seydişehir-Ahırlı-Yalıhüyük İlçe Başkanları, Seydişehir Sulama Birliği Başkanı Osman Güzel, Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, Seydişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaarslan ve Suğla Gölü çevresinde bulunan mahallelerin muhtarlarının katılımlarıyla Seydişehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda istişare toplantısı düzenlendi.

 

Suğla Gölü havzasında yer alan ve bölgenin en verimli tarım arazileri arasında bulunan tarım arazilerinin 2022 yılında daha cazibeli bir şekilde kullanılabilmesi ve bu havzanın sulanabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten DSİ Konya Bölge Müdürü Mehmet Ekici, “Suğla Gölü’müz çok verimli bir su kaynağına sahip bir gölümüzdür. Yapmış olduğumuz analizler neticesinde bölgemizde gerçekleşen son yağışlarda 41.6 milyon metreküplük bir su depolanması gerçekleşti. Çok güzel ve bereketli bir su kaynağına sahibiz. Bu kaynağı daha verimli kullanabilmek ve Suğla havzasında bulunan tarım arazilerini yaz dönemlerinde daha iyi bir şekilde sulayabilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Belediye Başkanımız Mehmet Tutal öncülüğünde Ahırlı Belediye Başkanımız İsa Akgül, Yalıhüyük Belediye Başkanımız Hasan Koçer ile birlikte başlattığımız çalışmalarımızı 2022 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Hayata geçireceğimiz projeyle birlikte bölge çiftçilerimizin sorununu çözüme kavuşturacağız. Bu çalışmaya öncülük eden Kaymakamımıza, belediye başkanlarımıza ve bölge STK başkanlarımıza, istişare toplantımıza katılan tüm bölge halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Suğla Gölü’ne giren suyun daha verimli kullanılabilmesi ve bu suyun yönetilebilmesi amacıyla çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir, Ahırlı ve Yalıhüyük sınırları arasında yer alan, bölgemizin en verimli tarım arazilerinin başında gelen Suğla havzasındaki tarım arazilerimizin yaz dönemlerinde daha verimli sulanabilmesi amacıyla çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Suğla gölüne son yağışlarla birlikte giren 41.6 milyon metreküplük sudan daha verimli bir şekilde yararlanabilmek adına hazırladığımız alt yapı ve proje fikirlerimizi Ahırlı ve Yalıhüyük Belediye Başkanlarımızla birlikte olgunlaştırarak önemli işbirlikleri sağladık. Bu işbirliği kapsamında da bugün İlçe Kaymakamımız, Bölge Belediye Başkanlarımız, DSİ Konya Bölge yetkilileri, bölge STK başkanlarımız ve bölge çiftçilerimiz ile birlikte istişare toplantısı düzenliyoruz. Bölge

olarak birlik ve beraberlik örneği gösteriyoruz. Bu birlik ve beraberlikten bereket doğacağına yürekten inanıyorum. Ayrıca ilçemize yapılacak DSİ yatırımları hususunda da istişarelerde bulunuyoruz. Toplantımızın bölgemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin ise toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “geçen sene olağanüstü bir dönemden geçtik. Bu dönemde Suğla Havzasının daha verimli bir şekilde sulanmasının önemli bir ihtiyaç olarak ortaya çıktığını gördük. Bu soruna çözüm bulabilmek adına bu istişare toplantısına öncülük eden Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a, bölge belediye başkanlarımıza ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 916 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim