• İstanbul9 °C
  • Ankara1 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜLEYMAN UYGUN’UN TESBİH DÜKKÂNI GÖZ KAMAŞTIRIYOR
11 Eylül 2021 Cumartesi 10:34

SÜLEYMAN UYGUN’UN TESBİH DÜKKÂNI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Konya’nın Seydişehir ilçesinde tesbih meraklılarının yeni adresi olan Uygun tesbih’te meraklıların uğrak yeri haline gelen işyerinde rengârenk, ışıl ışıl tesbihler göz kamaştırıyor. Her çeşit tesbihin bulunduğu işyerine şehir dışından da tesbih sevenler ilgi gösteriyor.

ÜRÜN YELPAZESİNİ ARTIRDI

Çarşı içerisinde hizmet veren Uygun Tesbih’te, kehribar, oltu, gümüş, doğal taş, taraftar tespihleri ve ağaç tesbihler başta olmak üzere özel usta işi tesbihlerle birlikte onlarca çeşit ürünleri bulunuyor.

Güler yüzlü ve samimi diyaloğu ile tesbihçilerin uğrak yeri haline gelen işyeri sahibi Süleyman Uygun, “Tesbih gerçekten çekilir, çekildiği zaman haz alınır. Tesbih sallanmaz” dedi.

İşyerini çeşit çeşit tesbihlerle donattığını ifade eden Ersöz, tesbihin de kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Tesbihin aslında başlı başına bir keyif olduğunu belirten Uygun, “Çekmesi, seyretmesi ayrı bir zevk. Kimine göre stres atmanın kimine göre de efendiliğin simgesi olarak görülen tesbihin bizim kültürümüzde çok anlamlı bir yeri var. Özellikle kıymetli taşlardan yapılması, sadece o taşlardan kaynaklanan bir kıymet değil, ona yüklenen bir mana da var. Tesbih hem maddi hem de manevi anlamıyla bizim toplumumuzda değeri var. Çarşı merkezi Seyyid Harun Unlu mamullerin yanındaki işyerimiz sizlerin hizmetinde.’’ dedi.

Bu haber toplam 955 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim