• İstanbul9 °C
  • Ankara2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sultan Abdülhamid Han ve Anadolu Erenleri Dijital Gösterim Merkezi’nde Anılıyor
19 Şubat 2021 Cuma 09:19

Sultan Abdülhamid Han ve Anadolu Erenleri Dijital Gösterim Merkezi’nde Anılıyor

İletişim Başkanlığı tarafından Konya’da açılan Dijital Gösterim Merkezinde, Sultan Abdülhamid Han ve Anadolu Erenleri anılıyor.

 

Milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerimizi yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak vatandaşların erişimine sunan İletişim Başkanlığınca Konya’da açılan Dijital Gösterim Merkezi’nde, Şubat ayına özel olarak hazırlanan gösterimler, pandemi tedbirleri kapsamında ziyaretçilere sunuluyor.

 

Beş bölümden oluşan Dijital Gösterim Merkezinin ilk bölümünü fuaye alanı oluşturuyor. Ziyaretçiler, fuaye alanında gösterim merkezi hakkında bilgi alırken, aynı zamanda üç boyutlu resim deneyimi (Hologram) gösterimini izleyebiliyor. Görme engelli vatandaşlarımız için görme engelli yolu bulunan gösterim merkezinde, işitme engelli vatandaşlarımız için de işaret lisanı ile anlatım bulunuyor.

 

Dijital Gösterim Merkez’inin 360 derece video deneyim alanına dijital gösterim yapılan bir tünelden geçilerek giriliyor. Bu alanda, erenler yurdu Anadolu'yu evrensel olarak temsil eden Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Emir Sultan, Mevlana ve Akşemseddin gibi beş büyük veliyi anmak için hazırlanan "Anadolu Erenleri" temalı dijital gösterim ziyaretçilere sunuluyor.

 

360 derece video deneyim alanından sonra video haritalama gösterim alanında “Hat Sanatı"na dair dijital gösterim sergilenirken, dijital hologram gösterim alanında ise Osmanlı'nın en uzun yüzyılında, 33 sene tahtta oturan Sultan Abdülhamid Han için hazırlanan hologram show’un yanı sıra videowall çalışmasında ziyaretçiler, Abdülhamid Han’ın hayatını öğrenme fırsatını buluyor.

 

Ziyaretçiler son bölümde, Türkiye'nin sahip olduğu dünya mirası hakkında oldukça geniş bir vizyonda hazırlanan video çalışmasında, Göbeklitepe, Selimiye Cami, Süleymaniye Cami, Efes, Safranbolu, Kapadokya, Pamukkale, Göreme, Nemrut, Hattuşaş, Truva ve Çatalhöyük gibi "Türkiye'nin Evrensel Kültür Mirası" hakkında bilgi edinme fırsatını elde ediyor. Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda kurulan Dijital Gösterim Merkezi, hafta içi 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Bu haber toplam 832 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim