• İstanbul16 °C
  • Ankara13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Taraşçı mahallesinde doğal kaynak suyu ilgi görüyor
14 Ekim 2019 Pazartesi 08:51

Taraşçı mahallesinde doğal kaynak suyu ilgi görüyor

Konya’nın Seydişehir ilçesi Taraşçı mahallesindeki Atatürk dağı eteklerinde kar sularından beslenen doğal kaynak suyu çeşmesi vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Taraşçı köyü Evliya dede mevkiinde bulunan çeşmeden akan doğal kaynak suyuna ilgiyi en çok Seydişehir merkezdeki vatandaşlar ilgi gösteriyor. Özellikle şehir merkezindeki suların kireçli olması nedeniyle çoğu vatandaş içme suyu ihtiyacını bu doğal su kaynaklarından karşılıyor. Aynı zamanda tarih öncesinden bir yatır olarak kabul ettikleri Evliya dede mezarını da ziyaret eden vatandaşlar dua okuyorlar.

Taraşçı mahallesi sakinlerinden Yakup Sarı, yıllardan beri doğal kaynak suyunun hiç kurumadığını belirterek tarihi kayıtlarını bilmediği bu yatır zat ‘evliya Dede’yi de her vatandaşın buraya gelerek mezarı başında dualar okuduğunu kaydetti.

72 yaşındaki Yakup Sarı, "Dağların zirvesinden gelen doğal kaynak suyunu içiyorum. Su çok temiz ve farklı bir damak lezzeti var. Burayı tanıyıp bilen birçok vatandaş da hafta sonları buralara gelip su alıyor." dedi.

Bu haber toplam 1741 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim