




TARİHÇİ YAZAR ERCAN ARSLAN’DAN SELÇUKYA’DA İMZA GÜNÜ
Selçukya Kültür Sanat Derneği’nin bu haftaki konuğu Seydişehir kent tarihi üzerine araştırmalarıyla bilinen Tarihçi Yazar Ercan ARSLAN’dı. Rampalı Çarşı’da 14.06.2025 Cumartesi günü gerçekleşen programa Selçukya Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Fatma Şeref Polat, Prof.Dr.Hüseyin Muşmal, Prof.Dr.Abdullah Öksüz ,Dernek üyeleri Şair ve yazarlar, Konya’daki Seydişehirliler ve kitap dostları katıldı.
Tarihçi Yazar Ercan ARSLAN imza günü programında yayınlanan “Seydişehir Kazasında İlköğretim Kurumları 1876-1940” ile “Konya Tarihinde Seydişehir Araştırmaları” kitapları hakkında bilgiler verirken, İlk kitabı olan İlköğretim kurumları kitabında kentin Meşrutiyetten Cumhuriyete eğitim kurumlarına ışık tutarak, bu kurumlardaki değişim ve modernleşmeyi, öğrenci, öğretmen ve veli profillerini savaş yıllarının getirdiği dram ve dönemin şartları içerisinde tahlillerle ele aldığını böylece bu geçişin hangi şartlarda gerçekleştiğini arşiv belgeleri ışığında ortaya koyduğunu ifade etti. Seydişehir Araştırmaları kitabında ise kent tarihine dair gazetelerde yazmış olduğu araştırma yazılarının birleştirilmiş hali olduğunu ifade ederek bu kitabımda Seydişehir üzerine yazdığımız 144 makale yer alıyor. Kitapta farklı konu başlıkları ile okuyucuyu adeta kentin uzak geçmişinden 20.yüzyıla kadar bir geziye çıkmaya davet ediyoruz diye konuştu.
Tarihçi Arslan nazik ev sahipliği ve katkılarından dolayı Selçukya Kültür Sanat Derneğine, katılımlarından dolayı tüm kitap dostlarına ve Seydişehirlilere teşekkür etti.

- TARİHÇİ YAZAR ERCAN ARSLAN’DAN SELÇUKYA’DA İMZA GÜNÜ
- Seyyid Harun Veli Camii Derneği’nden Yazarımız Muhammed Kemal Erdem’e Anlamlı Teşekkür
- KONYA ŞEKER’DEN AVANS MÜJDESİ
- Kardiyoloji Uzmanı Dr. Osman Şahin Çalışmaları ile göz dolduruyor
- BOSTANDERE MAHALLESİNDE SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET TARAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Haber Yazılımı: CM Bilişim