• İstanbul18 °C
  • Ankara17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TGF, algı amaçlı manşetleri ve Kılıçdaroğlu saldırısını şiddetle kınadı:
22 Nisan 2019 Pazartesi 10:01

TGF, algı amaçlı manşetleri ve Kılıçdaroğlu saldırısını şiddetle kınadı:

“ASIL HEDEF, KARDEŞ KAVGASIDIR. AMAN DİKKAT!...”
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, toplumda kin ve nefret duyguları oluşturan manşetlere imza atan ve aynı tür haberlere yer veren medya organları şiddetle kınanırken, Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının da provakasyon amaçlı olduğuna vurgu yapıldı. TGF Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Yılmaz Karaca imzasıyla yapılan açıklama aynen şöyle:
 
“31 Mart yerel seçimleri ile birlikte örnek bir demokrasi sınavı veren ülkemiz, bilinçli bir organizasyonlar zinciri ile yeniden çirkin bir kaos ortamına sürüklenmek istenmektedir. Hainliği tescilli ve dış güçlerle desteklendiği aşikar olan lanet örgütün kahrolası teröründe yaşamını yitiren şehitlerimiz, hepimizin şehidi, yaşanan onulmaz acımız da hepimizin acısıdır. Buna rağmen manipülasyon hedefli ve misyonu belli bir kısım medyanın, algı oluşturma amaçlı attıkları manşetler ve yaptıkları haberleri ile evrensel gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayan, toplumu kin ve düşmanlığa teşvik eden yayınları asla kabul edilemez. Cumhuriyet savcılarımızı, aslında doğrudan yayın yoluyla işlenmiş suçlar kapsamına giren bu tür neşriyatlara karşı res’en göreve çağırıyoruz. Nitekim, bu tür yayınların da etkisiyle yaşanan son derece çirkin olaylara, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ile ne yazık ki, bir yenisi daha eklenmiştir. 
Burada saldırıya uğrayan siyasi liderin kimliği veya partisinin adı asla önemli değildir. Zira hain saldırıya uğrayan aslında kişi değil, toplumun bizzat kendisidir. Bu saldırılar bireysel olarak şahıslara değil, gerçekte zor şartlara rağmen demokrasi mücadelesi veren ve bunu da tüm seçimlerde sandık başına koşarak kanıtlayan Türk halkına karşı yapılmaktadır. Amaç toplumu bölüp parçalamak, hedef de Türkiye’yi kanlı bir kardeş kavgasına sürükleyerek darmadağın etmektir. TGF olarak devletimizin en tepesinden en alttaki görevlisine kadar herkesi kurulan bu hain tuzağa karşı uyarıyor, vatandaşlarımızı her zaman olduğu gibi yine sağduyulu davranmaya ve sükunetlerini muhafaza etmeye çağırıyoruz. Türkiye asla parçalanamayacak ve bu güzel ülkenin evlatları birbirine düşürülemeyecektir. Tamamen yok edilmeyei çalışılan Türk basınının, yüreği vatan sevgisiyle atan gerçek gazetecileri de bu hain kumpasa asla izin vermeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”
Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim