




Tınaztepe mağarası görenleri etkiliyor
Dünyanın en uzun 3 mağarasından biri olan Tınaztepe mağarası Seydişehir’e 22 km mesafedeki tınaz dağında yer alan, sarkıtları ve dikitleri ve beyaz travertenleri ile görenleri etkiliyor.
Tınaz dağının kalsiyum karbonat bileşiminde traverten kayaçları içinde oluşan yeraltı sularını boşaltan aktif bir mağara durumunda iken, Hasan Çelmeli tarafından turizme kazandırılan Tınaztepe Mağarası sarkıtları ve dikitleriyle süslü olup, eşine az rastlanan güzellik sunuyor.
2004 yılında turizme açılan mağaranın astım hastalarına da iyi geldiği biliniyor.
Sarkıtlar ve dikitlerle süslü yapısıyla dikkat çekiyor. Ziyaretçilere görsel bir şölen sunan mağara içerisinde bir de göl bulunuyor bulunuyor.
Mağaranın uzunluğu 22 km, ışıklandırmasıyla gezilebilir alanı ise 1580 metredir.
Mağaraya özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini ve gelen turistler arasında uzak doğu ülkelerinden gelen turistlerin yoğunlukta olduğu belirtildi.

- Konya’da Kamu Görevlilerine “İçerik Geliştirme ve Tasarımı Eğitimi” Verildi
- Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ten AK Parti İlçe Teşkilatına Ziyaret...
- Seydişehir 1915, Süper Amatör Küme Hazırlıklarına Devam Ediyor...
- AK Parti ve MHP Teşkilatlarından Başkan Ustaoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti
- Kızılay’dan Üniversite Öğrencilerine Sıcak Karşılama...
Haber Yazılımı: CM Bilişim