• İstanbul19 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TORKU’DAN HATAY’DAKİ OKULLARA SÜT DAĞITIMI
03 Haziran 2023 Cumartesi 10:06

TORKU’DAN HATAY’DAKİ OKULLARA SÜT DAĞITIMI

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi öncülüğünde deprem bölgesindeki ilkokullara süt dağıtımı gerçekleştirildi.TORKU, etkinlik kapsamında Hatay’a yaklaşık 5 bin koli süt gönderdi.

Bilindiği üzere Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) almış olduğu bir karar ile 1 Haziran tarihi Dünya genelinde ‘’Dünya Süt Günü’’ olarak kutlanıyor.

Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi öncülüğünde, sütün önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla 1 Haziran Dünya Süt Günü münasebetiyle, depremden en fazla etkilenen illerdeki çadır kent ve ilkokullara süt dağıtımı gerçekleştirildi.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker ve iştirakleri olarak deprem bölgesine yardımların ve desteklerinin sürdüğünü belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığımız koordinasyonu ile Ulusal Süt Konseyi öncülüğünde gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliğe de kayıtsız kalmadıklarını söyledi.

SADE, MİNİKİ ÇİLEKLİ VE MUZLU SÜT GÖNDERİLDİ

Üç çeşit Süt‘ün Panagro tesislerinden hemen paketlenerek Hatay İl Afet ve Acil Müdürlüğüne gönderildiğini belirten Başkan Ramazan Erkoyuncu, “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki ilkokul öğrencilerimize dağıtılmak üzere süt talebi gelince tabii ki duyarsız kalmadık. Etkinlik kapsamında Hatay Arsuz, Kumlu, Antakya Reyhanlı, Kırıkhan, Samandağ, Yayladağı, Hassa ve Defne ilçelerindeki çadır kent ve ilkokullara süt dağıtmak görevimizdi. Torku Süt, Miniki Süt Çilekli ve Miniki Süt Muzlu çeşitlerimizden kolilerimizi hemen gönderdik. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin çok önemli olduğu süt dağıtımına böylece yaklaşık 5 bin koli ile destek olduk” dedi.

Bu haber toplam 1013 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim