• İstanbul13 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Toros dağlarında renk cümbüşü
15 Haziran 2019 Cumartesi 10:17

Toros dağlarında renk cümbüşü

-Sıradışı coğrafyası, endemik bitkileri, kendine has iklimsel özellikleri ve doğal güzellikleriyle Orta toros dağları eteğindeki yaylalar bugünlerde rengarenk çiçeklerin açması nedeniyle seyrine doyumsuz manzara sunuyor.

Seydişehir- Antalya güzergahı kervan yolu üzerinde sıralı toros dağlarının yüksek zirvelerine kadar sarı, kırmızı, turuncu çiçekleri nedeniyle ayrı bir güzelliğe bürünen bölge yüksek zirvelerde halen duran kar kütlelerinin beyazı, yemyeşil doğasıyla görenleri adeta büyülüyor.

Toros dağları eteklerindeki yaylalarda enfes manzarasını izlemeye gelen doğa fotohrafcısı Hasan Zorlu “Sarı Komar” ve “Sarı Ağu” olarak adlandırılan zifin çiçeklerinin büyülü dünyasını fotoğraflayanlardan birisi oldu.

Aromatik kokusunu tüm coğrafyaya salan zifin çiçekleri arasında fotoğraf çeken Hasan Zorlu, “Doğa ve çiçekler hoşumuza gidiyor. Yayla çiçeklerini koklanıp içinde fotoğraf çekilelim derken kendimizi kaybediyoruz. Buraları rengarenk görünce mutlu oluyoruz. Doğa harika. Yeşilin her tonu, sarı ve morun yanında zirvelerdeki kar kütleleriyle birlikte muhteşem bir manzaraya tanıklık ettik” diye konuştu.

Bu haber toplam 11631 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim