• İstanbul9 °C
  • Ankara1 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TUTAL, TASARRUF TEDBİRLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
04 Mayıs 2019 Cumartesi 10:27

TUTAL, TASARRUF TEDBİRLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Seydişehir Belediyesi tasarruf tedbirlerine yönelik özel bir çalışma yaptı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ramazan akşamları programlarının ve mahalle iftarlarının ve bazı sosyal - kültürel etkinliklerin bu sene yapılmayacağını, tasarruf tedbirlerinin genişletilerek Belediye personeline ödenen Sosyal Denge Tazminatı, İmar Personeli Arazi Tazminatı, Zabıta Personeli Fazla Çalışma Ücretlerinin kaldırıldığı ifade ederek şu bilgilere yer verdi.

“Değerli hemşehrilerim, Mübarek Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde her yıl gerçekleştirmiş olduğumuz, Ramazan Etkinlikleri ve mahalle iftar programlarını yapmama kararı aldık. Fakat ihtiyaç sahibi, yetim, öksüz ve yoksulları gözeterek sosyal yardımlara devam edeceğiz. Ramazan ayı süresince çat kapı iftar ziyaretlerimiz olacak. Mümkün olan her akşam sizlerle farklı mahallelerde Teravih buluşmalarımız kapsamında birlikte olup sohbet edeceğiz. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Ramazan ayının bereketini tüm şehir olarak yaşamayı ve hissetmeyi Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.” Dedi.

 

Başkan Tutal, tasarruf tedbirleri kapsamında kültürel ve sosyal etkinlik gezileri ile Başkanlık Kupası turnuvaları ve yaz spor okulları içinde bir düzenleme yapıldığını dile getirerek şu ifadelere yer verdi. “ Son zamanlarda yaşanan dünya üzerindeki ekonomik kriz, belediye olarak ta çeşitli tasarruf tedbirleri almamızı zorunlu hale getirmiştir. Kamu malının doğru ve verimli şekilde kullanılası ve kullandırılması gerekmektedir. Bu hususta bizlerde bir takım kültürel ve sosyal etkinliklerimiz, personel giderlerimiz ile ulaşım hizmetlerimizde tasarruf değerlendirmeleri yaptık. Kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında yapılacak piknik, eğlence gibi geziler ve her yıl düzenlenen Çanakkale ziyaretleri için de önümüzdeki yıllar içinde tasarruf tedbirleri kapsamında değerlendireceğiz. Ulaşım Hizmetleri müdürlüğümüzün de araç bakım ve kullanımları ile ilgili çalışmalar başlattık. Yakıt tasarrufu da bunlardan biri olacak. Ayrıca her yıl düzenlemiş olduğumuz Kalkınma Şöleni, Voleybol ve Futbol Başkanlık Turnuvaları ile Yaz Spor Okullarımız bu yıl olmayacak. Kamu malının daha verimli ve tasarruflu kullanılması için gerekli tüm çalışmalarımızı itina ile takip ediyoruz. Bizlere emanet edilen vergilerin kul hakkı olduğunun bilinci ile yaklaşmış olduğumuz Ramazan ayının başta hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Alemine huzur, bereket ve afiyet getirmesini diliyorum.” dedi.

Bu haber toplam 767 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim