- 08:44 - KONYA ŞEKER VE KGTÜ TÜRKİYE’DE BİR İLKİ BAŞARDI:
- 15:31 - Seydişehir'in Boyalı Mahallesi'nde "Mor Mucize"
- 15:18 - SEYKİM'DEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YKS TERCİH DANIŞMANLIĞI
- 09:02 - Konya’da Medya Çalışanlarına İHA-1 Pilotluk Eğitimi
- 08:58 - Seydişehir Judo Spor Kulübü'nden Türkiye Şampiyonasında Çifte Madalya
- 08:56 - BABA-ÇOCUK KAMPI BAŞLIYOR
- 08:54 - 3X3 BASKETBOL TURNUVASI BAŞVURULARI BAŞLADI
- 12:56 - DSİ BÖLGE MÜDÜRÜ ALP VE BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN SONDAJ ÇALIŞMALARINA İNCELEME
- 10:47 - Seydişehirli Muhtarlar Çumra Şeker Panogra Entegre Tesislerini Ziyaret Etti...
- 10:43 - TORKU, TÜRKİYE'NİN EN ETKİLİ MARKALARI ARASINDA İLK 3'TE YER ALDI
- 10:39 - CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, CHP’de devam
- 10:36 - CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş’tan, Angola parlamentosunda resmi ziyarette
- 10:33 - HASAN EKİCİ'DEN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI
- 10:31 - HASTANE KANTİNİNDE YENİ DÜZENLEME
- 10:27 - HASAN EKİCİ: "CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN TARİHE GEÇEN BİR İRADE ORTAYA KOYDU" AK Parti Konya Milletvekili Hasan Ekici, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılışının 6. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajd
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı


Uğur İbrahim Altay faktörü
Yerel yönetimlerde başkan adaylarının seçmen üzerindeki etkisi çok büyüktür. Zaman zaman partiye verilen oylardan daha fazlası kaliteli bir başkan adayına verilir.
Bunun için de partiler Belediye Başkan adaylarını tespit ederken bu özelliklerini ön planda tutarak aday seçimlerini yaparlar.
AK parti Konya da Uğur İbrahim Altay’ ı aday yaparak bir anda rakip partilerin adaylarından bir değil 5 adım öne geçti.
Başkan Altay da bu beklentileri boşa çıkarmayarak Konya da 859.115 oya karşılık % 70.53 oy oranı ile en yakın rakibine 600 binden fazla farkı atarak Büyükşehirler arasında Türkiye rekoru kırıp büyük bir başarıya imza attı.
AK Parti Konya da bir başka aday ile seçime girse bu başarıyı kesinlikle elde edemezdi.
Bu sebeple AK partinin oylarının yarısı kadar Uğur İbrahim Altay’ ın oy aldığını söylemem abartı olmaz.
HALKIN İÇİNDE
Başkan Altay’ ın ön plana çıkan en önemli özelliği halkın içinde olması. Hiç beklenmeyen bir anda çarşı’ da, sokakta, parkta, camide halkın karşısına çıkması.
Yerel yönetimlerde her zaman geçerli olan “HALKIN İÇİNDE HALKLA BİRLİKTE” sloganı Uğur İbrahim Altay ile tam örtüşüyor.
Belediye hizmetleri önemli, ancak! Halkın belediye başkanını kendinden biri gibi görmesi daha da önemli.
Sadece Konya merkez de değil tüm ilçelerde halk Başkan Altay’ ı kendinden biri olarak görüyor, ziyaretler sırasında derdini ve sıkıntısını rahat bir şekilde iletme imkanı buluyor.
Durum böyle olunca da Başkan Altay’ a olan destek ve sevgi de her geçen gün artıyor.
ŞİMDİ SEÇİM OLSA
Geçen bir yılı aşkın sürede başkanların performansı incelendiğinde Uğur İbrahim Altay sadece Konya da değil, Ülke genelinde başarılı belediye başkanları arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Bence Türkiye nin en başarılı belediye başkanı Altay’ dır.
Ulusal basın Konya ya sempati ile bakmadığı için Uğur İbrahim Altay’ ın başarılarını bilerek göz ardı ediyor.
Şu anda mahalli bir seçim olsa Başkan Altay % 70 in çok üzerinde oy alır.
Zira Başkan Altay’ ın başarıları merkez ilçeleri hariç Konya nın 28 ilçesinde de etkisini ciddi anlamda gösteriyor.
Büyükşehir belediyesi olarak Konya’ nın tüm ilçelerine yaptığı hizmetler ile başkan Altay, AK Partinin kırsalda ki oylarını da artırıyor.
PANDEMİ SÜRECİNDE
Konya Büyükşehir Belediyesi korona virüs sürecinde özellikle sosyal destek konularında tüm ülkeye örnek olarak, merkezi hükümetle en iyi şekilde koordine oldu.
Konya bu süreci başarıyla yürüttü ve yürütmeye devam ediyor.
Konya su fiyatlarını 2019 rakamlarına çekti, halka yıllık 60 milyon liralık katkı sağladı. Sosyal desteklerle birlikte bu rakam 100 milyon liraya civarında.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs sürecinde özellikle sosyal desteğe başvuru yapanların tamamına yardım elinin ulaştırıldı.
Esnaf destekleri ile birlikte Konya merkezi hükümetle en iyi şekilde koordine oldu. Belediye bu süreci başarı ile yürüttü.
Bütün bu hizmetler yürütülürken Başkan Uğur İbrahim Altay faktörü göz ardı edilemez.
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haber Yazılımı: CM Bilişim





