- 10:36 - MUHSİN YAZICIOĞLU CADDESİNE 6 MİLYONLUK YATIRIM
- 10:28 - LGS 2025 Türkiye birincisi Konya’dan çıktı! Ecrin Nisa Kaya tüm soruları doğru yaptı
- 10:25 - MHP Seydişehir Teşkilatının Geleneksel Aşure programı Yoğun ilgi gördü...
- 10:22 - İhsan Tekin ortaokulu'na İlave 24 derslik yapılıyor...
- 10:19 - CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş: Tutuklanan Adana Büyükşehir belediye Başkanımız Karalar yalnız değildir
- 10:13 - KONYA ŞEKER’DEN ÜRETİCİYE 410 MİLYON TL AVANS DESTEĞİ
- 10:11 - Seydişehir Belediyesinden İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi
- 14:20 - Başsavcı Kadir Yalçın Özkubat Veda ziyaretinde bulundu
- 14:16 - Alacabel Tüneli 2026 yılında açılıyor…
- 14:09 - KONYA’DA UNUTULAN BİR DEĞER; ŞEYHZADE AİLESİ 3
- 14:06 - SEYDİŞEHİR’DE TARIMSAL ÜRETİME AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN GÜÇLÜ DESTEK
- 13:59 - MESUDİYE YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI
- 16:17 - KONYA BÜYÜKŞEHİR'DEN SEYDİŞEHİR’İN 5 MAHALLESİNDE SİNEMA KEYFİ
- 13:58 - NEÜ Seydişehir Meslek Yüksekokulunda 15 Temmuz Temalı Fotoğraf Sergisi Açıldı
- 14:01 - Seydişehir, Bozkır Yolu Temeli Atıldı
SÜLEYMAN SAYAN / SPOR AKTÜEL





UNU ELEDİK ELEĞİ ASTIK
Yugoslavya’nın Rogatica kentinde, Bosnalı bir ailenin çocuğu olarak, dünyaya gözlerini açmıştı. Etrafında olan, karışıklıklardan elbette habersizdi. Bu iklimde, önce Yugoslavya dağıldı. Ardından Bosna- Sırp savaşı başlamıştı. Rogatica Dayton anlaşmasından sonra, Sırp Cumhuriyetine bağlanmış bir Bosna kentiydi. Savaş esnasında, henüz 4 yaşında olan bu renkli gözlü çocuğun, yılllar sonra kendisinden yaklaşık 1800 km mesafede hayranları olacağını söyleseler, aile acaba nasıl tepki verirdi. Futbol oynamak isteyen birçokları gibi; oda Zeljeznicar Sarajevo kulübünden içeriye girer, kısa sürede A takımın değişmez oyuncuları arasında kendisine yer bulur. İtalyan devi Juventus henüz 19 yaşındayken talip olur. Fakat kulüpler anlaşamazlar. Türkiye’de birkaç takım gezdikten sonra, 2020 yaz transfer döneminde Konyaspor’dan içeriye girer. İbrahim Sehic yaptığı kurtarışlar, takımı sahiplenmesi ve ayaklarına hakim olmasıyla kısa sürede taraftarın sevgilisi olur. Bazen sempatik bazen öfkeli! Miili takımının da değişmez ismi olan Sehic; En fazla isabetli pas yapan kalecilerde, en fazla kurtarış yapan kaleciler arasında zirveden inmez. En az gol yiyenler arasında da mutlaka zirveyi zorlamıştır. Öyle ki olmadığı maçlarda taraftar strese girer. Kalede Sehic’i gören bir Konyasporlu, gelen pozisyonlarda daha rahattır. Bugün Konyaspor kaptanlığını da yapan Sehic Kasımpaşa maçıyla yaptığı etkili kurtarışlar ve isabetli paslarla maça damga vuran isimlerden olmuştu.
Konyaspor, Kasımpaşa deplasmanında Muric dışında, idealleşen 11’i ile sahadaydı. Karşılaşmanın ilk bölümünde, Konyaspor, artarak devam eden, güzel oyunundan enstantaneler göstermişti. Aslında oyunda daha iyi olduğu bölümde yenilen talihsiz gol ile moraller bozulsa da, gelen 2 kafa golü ile devre galip tamamlanmıştı. Karşılaşma boyunca olduğu gibi, özellikle mağlup durumda, Sehic’in skoru tutmada önemli kurtarışlarını yok sayamayız. İkinci yarı Konyaspor skorun etkisiyle çekildi. Kasımpaşa’nın yüklendiği baskıyla bunalttığı anlarda Stanojevic’in kontra ataklar için Mihaylak’ı alması bu düşüncemizi doğruluyor.
Kasımpaşa takımı kadro kalitesi olarak, ligde hak etmediği konumda olduğunu düşünenlerdenim. O yüzden burada alınan galibiyet önemliydi. Elbette galip gelinmesine karşı her şey de güllük, gülistanlık değil. Konyaspor bu maçta çok olgun ataklar gerçekleştirdi. Fakat bu sezon hastalık haline gelen atakları sonlandıramama hastalığı maalesef devam etti. Ama asıl tehlike bu değil, fizik anlamında Konyaspor Aykut Kocaman döneminden beri düşmeye oynadığında bile üzerine koyarak gitmiştir. Bu durum, Konyaspor denildiğinde, insanların aklına ilk olarak defans gelmesinin nedenlerinden biridir. Fakat özellikle Galatasaray galibiyetinin ardından oluşan bir durum dikkatimi çekiyor. Rakip hücum oyuncuları ellerini kollarını sallaya sallaya defans bloğunu yarıyor. Bu durum Adanademir ve Kasımpaşa maçlarında iyice ayyuka çıktı. Galibiyet yanıltmasın! Önlem alınması ve üzerine çalışılması gereken bir durum olduğunu düşünüyorum. Son dönemde diz ve gerilme sakatlıklarının olağan dışı olması da aslında bu programın gözden geçirilmesi gerçeğini gözler önüne seriyor.
Öte yandan Ununu elemiş, eleğini asmış bir takımız. Artık sezon sonuna kadar, Mehmet Ali’nin biraz daha fazla süre alması gerektiğini düşünüyorum. Lisans durumunu bilmemekle beraber, kiralama günü bitip gidecek oyuncular yerine, yatırım yaptığımız Niko Rak’ı da bir izlemek isteriz.
Konyaspor 2 maç üst üste Trabzon ve Kayseri takımlarını ağırlayacak. Prestij açısından bu maçların önemli olduğunu düşünüyorum. Açık oynayan takımlara karşı daha başarılı olduğumuz gerçeğini düşünürsek, bu sene ki yapılanmalarına göre, Konyaspor 2 maçı da kazanabilir.
Sezon bitiminde Konyaspor’u bugünden daha hareketli günler bekleyeceğini umuyorum.
Maçın sözü; Cesaret sizi zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ise mağlubiyete götürür.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

- CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş: Tutuklanan Adana Büyükşehir belediye Başkanımız Karalar yalnız değildir
- LGS 2025 Türkiye birincisi Konya’dan çıktı! Ecrin Nisa Kaya tüm soruları doğru yaptı
- MUHSİN YAZICIOĞLU CADDESİNE 6 MİLYONLUK YATIRIM
- İhsan Tekin ortaokulu'na İlave 24 derslik yapılıyor...
- MHP Seydişehir Teşkilatının Geleneksel Aşure programı Yoğun ilgi gördü...
Haber Yazılımı: CM Bilişim