- 10:17 - ÇAVUŞ MAHALLESİNDE SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
- 10:06 - BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 10:03 - Seydişehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü. Saha aramalarına devam ediyor...
- 10:01 - BAŞKAN ERKOYUNCU VE BAŞKAN AYDIN, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NDE İŞÇİLERLE BULUŞTU
- 11:35 - BAŞKANLIK KUPASI VOLEYBOL TURNUVALARI BAŞLIYOR
- 11:34 - Seydişehir Belediyesinden Çiftçilere %75 Hibeli Ata Tohumundan 300 Bin Fide Desteği
- 11:25 - CHP Genel Başkanı Özel 3 Mayıs’ta Konya’da
- 16:28 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESPOR’DAN MUHTEŞEM GALİBİYET
- 08:39 - Tuba Dalar, sağlık konulu sunum gerçekleştirdi
- 08:34 - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Karate Turnuvası İlçemizde Yapıldı
- 09:47 - CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş
- 09:39 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
- 15:04 - Konya Valisi İbrahim Akın, CİB Konya Bölge Müdürlüğünü Ziyaret Etti
- 15:02 - AŞI HAFTASI BASIN BİLGİ NOTU
- 15:00 - BAŞKAN ERKOYUNCU, ŞEKER PANCARI EKİMİNE START VERDİ
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı





Vatandaşın hastane çilesi bu defa sona erecek mi?
Üzülerek ifade ediyorum Seydişehir’ de hastane çilesi yıllardır sona ermedi. Gazeteci ve köşe yazarı olarak ilçenin ve bölgenin birçok sorununa çözüm getirmeye çalıştım.
Hizmetleri elbette devletimiz yapıyor, tek tek yazmanın gereği yok, mesleğim gereği gündeme getirerek hizmetlerin ivme kazanmasını sağlamaya çalışıyorum.
Bunların yanında bir hizmet var ki, emeğim gerçekten çok büyük, “Acil kaçış rampası” yoğun kazaların yaşandığı bu bölgeye bu rampayı yaptırmanın ve adını vermenin beni çok rahatlattığını ifade etmek isterim.
Bu arada, Başarısız olduğum konuların başında Kütüphane ve Hastane geliyor.
Kütüphane yapımını artık akışına bıraktım. Milli Eğitim yetkilileri ister yaptırsın ister yaptırmasın, yaz geldi, bina metruk bir hale geldi, içinde her tür uygunsuz eylem yapılır hale gelecek. Sorumlular ellerini vicdanlarına koysun artık.
KANAYAN YARA HASTANE
Bir diğer önemli konu Hastane. Kimle konuşur iseniz konuşun, mevzu Hastane olunca bir dokunup bin ah işitiyorsun.
Vatandaş haklı, ilk söyledikleri Beyşehir de ki hastane gibi neden olamadık. Halkımızın Beyşehir hastanesine gitmesine alıştık, asıl üzücü olan son günlerde birçok vatandaşımızın Bozkır hastanesine tedaviye gitmeye başlaması ki, Sağlık Bakanlığı ve diğer yetkililer bunu nasıl izah ederler bende merak ediyorum.
Ne yazık ki ilçenin en büyük kanayan yarasıdır HASTANE.
GÜZEL BİE GELİŞME
Hastane konusunda sıkıntının had safhaya çıktığını gören gönüllüler ellerini değil başlarını taşın altına koyarak bir girişim başlattı.
Seydişehir Sağlık Hizmetlerini Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği adı altıda bir araya gelen gönüllüler başta kaymakam olmak üzere idarecilerimizi ziyaret ederek bir an önce harekete geçilmesi konusunda görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.
Dernek temsilcileri ve yönetimi Kaymakam Deniz Pişkin’ i, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.
Kaymakam Pişkin konu ile ilgili yaptığı açıklama da; "Yeni kurulan ve Devlet Hastanemiz merkezde olmak üzere ilçemizdeki tüm sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesini amaçlayan ve bu anlamda hastanemizdeki uzman doktor eksikliğinden gerekli tıbbi cihaz teminine kadar birçok konuda sivil bir inisiyatif olarak çalışmalarda bulunacak Derneğimize başarılar diliyor, tüm hemşehrilerimizin, kurumlarımızın, basınımızın ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızın derneğimize her anlamda destek olacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullanmasını, bu sorunun çözülmesine verdiği önemin göstergesi olarak değerlendiriyorum.
Uzun yıllardır hastane konusunu dile getiren bir gazeteci olarak bu girişimi oldukça yerinde buluyor ve destekliyorum.
KURUL OLUŞTURULAMIYOR
Edindiğim bilgiye göre, İlk olarak Genel Cerrahi Uzmanı, sonra Nöroloji, ortopedi, fizik tedavi ve psikiyatri doktorlarına acil ihtiyaç var.
Psikiyatri, nöroloji ve genel cerrahi doktorları olmayınca sağlık kurulu oluşturulamıyor. Asıl üzücü olan bu, 15 yıl önce bile kurul oluşturulan ve tam teşekküllü sağlık raporu verebilen hastanenin geldiği duruma bir bakın.
Şu anda geçmişte hastane konusunda uyarılarımı dikkate almayan ve bu memlekete en büyük kötülüğü yapanları gündeme getirmek istemiyorum.
Ellerini değil başlarını taşın altına koyan “Seydişehir Sağlık Hizmetlerini Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği” ni kuran ve çalışmalarına başlayan bir avuç gönüllüyü ve oluşuma destek veren Kaymakam Pişkin ve Başkan Tutal’ ı tebrik ediyorum.
Bu arada yetkililerin hastanenin fiziki yapısı konusunda ki görüş ve düşüncelerini de çok merek ediyorum.
Umarım, “Vatandaşın hastane çilesi bu girişim ile sona erer”
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haber Yazılımı: CM Bilişim