- 13:42 - Ketenli Derneğinden 19.Kültür ve Sanat Festivaline Davet
- 09:59 - KUĞULU TABİAT PARKI ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİ TANITILDI
- 09:58 - BAŞKAN TUTAL VE ATALAY’IN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ
- 13:36 - MOLA BAHÇESİ ET VE BALIK LOKANTASI HİZMETTE
- 10:19 - KAYMAKAM PİŞKİN VE BAŞKAN TUTAL KARNE HEYECENINA ORTAK OLDU
- 10:15 - SEYDİŞEHİR’DE CEZAEVİ MİSAFİR BEKLEME SALONU AÇILDI
- 10:10 - SEYDİŞEHİR’DE BALIK AVI SEZONU AÇILDI
- 10:06 - BAŞKANLIK KUPASINDA HEYECANI BAŞLADI
- 10:03 - BAŞKANLIK KUPASI VOLEYBOL MÜSABAKALARI BAŞLIYOR
- 10:00 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ HİSSE BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATTI
- 09:56 - ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN GÖRSEL SANATLAR VE TEKNOLOJİ SERGİSİ
- 09:17 - Bayan giyimin yeni adresi ‘Yankı Butik’ açıldı
- 08:55 - SEYDİŞEHİR, ANKARA’DA TANITILIYOR
- 14:14 - BAŞKAN TUTAL VE ATALAY, ANKARA’DA ZİYARETLERDE BULUNDU
- 10:10 - “Bu yasa yazılı basına kilit vurdurur”
H. Yüksel GÜLAY / SPOR AKTÜEL





VİDEO HAKEM UYGULAMASI
Süper ligde ikinci devre maçları başladı. Maçlar olmadımı televizyonda izlenecek program bulamıyoruz. Maç özetleri maç yorumları derken haftanın nasıl geçtiği belli olmuyor.
Şimdi gündemimize birde video yardımcısı Hakem uygulaması çıktı. Tartışmalı pozisyonlarda VAR, masasındaki hakemler doğru kararı hakeme kulaklıktan bildireceklermiş. Ancak hakem ihtiyaç duyma halinda görüntüyü kendiside gidip izleyebilecekmiş. Fakat bu her zaman başvurulacak bir olay değilmiş. Bu uygulama her pozisyonda uygulanmayacak sadece maçın sonucunu etkileyecek pozisyonlarda bakılacakmış. Penaltı, direkt kırmızı kart ve ofsayt golleri gibi maçın sonucunu etkileyecek açık hataların önüne geçmek için VAR kullanılacaktır.
Bu daha uygulamaya geçmedi. İki yıldır bu konuda çalışmalar yapılıyor. VAR ile birlikte hakem hatalarının tamamen bitmesi beklenmiyor. Burada maksat hakem hatalarının yüzde yüz önüne geçmek değil maçın skoruna doğrudan etki edecek hataları önlemek deniliyor.
Bu olanların bizimle ne ilgisi var demeyin. Hepimiz ekranları başında maç izliyoruz. Maçtan sonra pozisyonları değerlendiriyoruz. Televizyondaki yorumculardan başka bizlerde her maç sonunda pozisyonları tartışıyoruz bu tatbikatlar gerçekleşirse evvela süper lig maçlarında başlar. Sonra Birinci Türkiye ligi maçlarına, daha sonra ikinci lig maçlarına belkide amatör küme maçlarına kadar bu işin boyutu uzar. Türk futbolunun kalkınmasını hepimiz isteriz. Protokolun onbeş güne kadar imzalanması bekleniyor. Tüm spor severlere hayırlı olsun. Ya devam edilir yada bu tatbikat yürürlükten kaldırılır. Bekleyip göreceğiz.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haber Yazılımı: CM Bilişim